Η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου, αποτέλεσε ένα μοναδικό σκηνικό για το φως ήχων και λέξεων που οι συντελεστές του Φεστιβάλ μας χάρισαν απλόχερα. Οι θεατές τίμησαν με την παρουσία τους το ξεχωριστό αυτό Φεστιβάλ, ενώ αξίζει να αναφερθεί και η πολυπληθής παρουσία ξένων επισκεπτών. Άλλωστε, η οικουμενικότητα της μουσικής αναδείχτηκε ξεκάθαρα μέσα από τις επιλογές των καλλιτεχνικών διευθυντών Σωτήρη Δεσπότη και Τάνιας Σικελιανού που αποτύπωσαν τη μυσταγωγία της θρησκευτικής μουσικής και την ταίριαξαν με διαφορετικά ακούσματα. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και περιλάμβαναν ένα ευρύ μουσικό φάσμα.
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον Μάνο Χατζηδάκι, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Γιάννη Μαρκόπουλο, με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού να κερδίζει τους θεατές και να ζεσταίνει την ατμόσφαιρα, υπό την καθοδήγηση του πλωτάρχη Αντωνίου Καραγουδάκη και με τις εξαίσιες φωνές της Μαρίζας Σακελλαρίου και των ναυτών Ανδρέα Καραούλη και Μανώλη Κοκκώνη. Τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, οι Ιλισιώτες Ψάλτες απέδωσαν άψογα μουσικά σπαράγματα από τον πλούτο της αρχαίας και βυζαντινής παράδοσης. Τον Γρηγόριο Αναστασίου που αδυνατούσε να παρευρεθεί, αντικατέστησε επάξια στην χοραρχία ο πρωτομαθητής του, πρωτοψάλτης και ο ίδιος, Σωτήριος Κουτσούρης. Μελωδήματα, ψαλμωδίες και άσματα από την Πάτμο και τη Σμύρνη που με την ιδιαίτερη έντασή τους δημιούργησαν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης. Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας από ένα μικρό σχήμα μουσικών και τους τρυφερούς ήχους του λαούτου και του κανονακίου να συγκινούν το κοινό.

Την Τρίτη ημέρα, η Χορωδία Χίου, μια τετράφωνη χορωδία υπό τη Διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου και τη συνοδεία πιάνου, κοντραμπάσου και κρουστών, ταξίδεψε το κοινό στα 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της, μέσα από παραδοσιακά τραγούδια, ορατόρια και χορωδιακά από όπερες, καθώς και έργα των Χατζηδάκι και Θεοδωράκη. Την τέταρτη μέρα, ο Κωνσταντίνος Δεστούνης καθήλωσε τους θεατές στον κατάμεστο χώρο του Φεστιβάλ με το ρεσιτάλ πιάνου που έδωσε. Συνθέσεις του Chopin, του Ravel, του Liszt, του Κωνσταντινίδη και του Beethoven, καθώς και το εκπληκτικό encore (“Fireworks/Πυροτεχνήματα” του Debussy), ερμηνεύθηκαν άψογα αποδεικνύοντας πως το μέλλον του ανήκει. Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, οι Cordes Sensibles, το ντουέτο του βιολιστή Alexandre Brussilovsky και της τσιμπαλίστριας Aleksandra Dzenisenia, μας ταξίδεψαν στο χρόνο με έργα από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, συγκινώντας τους παρευρισκόμενους και τις παρευρισκόμενες με τις μελωδίες τους να χαρίζουν φως, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο διακριτικός τίτλος του Φεστιβάλ.