όσκαρ-2020-η-rolex-και-η-μαγεία-του-κινηματογρά-128746
©Press | Alejandro González Iñárritu

Το 2017, η Rolex επισημοποιεί τη σχέση της με την Ακαδημία Κινηματογράφου (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) ως Aποκλειστικό Ρολόι των Όσκαρ και Iδρυτικός Υποστηρικτής του Μουσείου της Ακαδημίας. Η εταιρεία υποστηρίζει με  υπερηφάνεια την Ακαδημία Κινηματογράφου, αναγνωρίζοντάς την ως τον κορυφαίο θεσμό κινηματογραφικής τέχνης.

Όσκαρ 2020: Η Rolex και η μαγεία του κινηματογράφου-1
©Press
Όσκαρ 2020: Η Rolex και η μαγεία του κινηματογράφου-2
©Press
Όσκαρ 2020: Η Rolex και η μαγεία του κινηματογράφου-3
©Press

Το 2020, η Rolex έδωσε το παρόν στην 92η Απονομή των βραβείων Όσκαρ μέσω των διάσημων σκηνοθετών και πρεσβευτών της, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο Marlon Brando στην ταινία «Αποκάλυψη Τώρα» ή ο Paul Newman στην ταινία «Χρώμα του Χρήματος», είναι παραδείγματα θρυλικών χαρακτήρων που φορούσαν στον καρπό τους ιστορικά μοντέλα Rolex. Φέτος, ο Martin Scorsese ως πρεσβευτής της Rolex, ήταν υποψήφιος για τον «Ιρλανδό» στην κατηγορία Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας.

Όσκαρ 2020: Η Rolex και η μαγεία του κινηματογράφου-4
©Press
Όσκαρ 2020: Η Rolex και η μαγεία του κινηματογράφου-5
©Press

Το διάσημο Rolex Greenroom υποδέχθηκε τους αστέρες που απένειμαν τα βραβεία στη φετινή τελετή των Όσκαρ, με θέμα τον Βόρειο Πόλο και την εξερεύνησή του. Η επιλογή του θέματος βασίστηκε στην καμπάνια Rolex Perpetual Planet, ενέργεια αφιερωμένη στις αποστολές εξερεύνησης για την προστασία του πλανήτη. 

Όσκαρ 2020: Η Rolex και η μαγεία του κινηματογράφου-6
©Press
MHT