πέννες-με-βασιλικό-η-carla-bruni-μοιράζεται-την-217308
©Getty Images

Η Carla Bruni είναι η cover star της επετειακής Vogue Greece Απριλίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 27/3 με την Καθημερινή. Φυσικά και αγαπά την ιταλική κουζίνα, γι’ αυτό και μας δίνει μια από τις αγαπημένες της συνταγές για ζυμαρικά, με καραμελωμένα ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό. Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο που θα ετοιμάσετε σε λίγα λεπτά και θα το λατρέψετε.

Υλικά

1 ματσάκι βασιλικός

500 γραμμ. Ντοματίνια

2 κρεμμύδια

παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και τον βασιλικό και τα μοιράζετε σε τρία διαφορετικά μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Μόλις ξανθύνουν και μαλακώσουν, προσθέτετε τα ντοματίνια, ανακατεύετε και ρίχνετε τον βασλικό.

Αφήνετε τα υλικά να μαγειρευτούν. Δοκιμάζετε την σάλτσα, αν σας φαίνεται κάπως όξινη, προσθέτετε και καστανή ζάχαρη. Περιμένετε μέχρι να καραμελώσουν τα ντοματίνια.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες. Δύο λεπτά πριν από τον χρόνο παρασκευής που αναφέρει η συσκευασία, αφαιρείτε τις πέννες από την κατσαρόλα και τις στραγγίζετε. Τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο και περιχύνετε με την κάλτσα. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε.

Δείτε την Carla Bruni να ετοιμάζει την αγαπημένη της συνταγή.

Διαβάστε επίσης | Negroni κοκτέιλ: Η συνταγή από το καλύτερο μπαρ του κόσμου