Unsplash
Unsplash
Unsplash

Ritz Paris: Η καλύτερη συνταγή για βάφλες έρχεται από το Παρίσι

Ο Pastry Chef του Ritz Paris, François Perret μοιράζεται με την Vogue την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σπιτικές βάφλες.

Ένα κλασικό γαλλικό γλυκό, οι βάφλες του François Perret συγκαταλέγονται μεταξύ των συνταγών του τελευταίου του βιβλίου, Instants Sucrés au Ritz Paris. Δοκιμάστε τις για εγγυημένη απόλαυση.


©Unsplash

Waffles: Η συνταγή του François Perret

-Για 5 έως 6 άτομα
-Προετοιμασία: 10 λεπτά

Συστατικά
-340 g ασπράδια αυγών
-7,5 g αλάτι
-55 g μαύρη ζάχαρη
-190 g βούτυρο
-2,5 g βανίλια σε σκόνη
-35 ml πλήρες γάλα
-310 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γαρνίρισμα
-Γλάσο
-Σαντιγύ
-Κομμάτια σοκολάτας

Παρασκευή

Σε ένα μπολ, ρίξτε τα ασπράδια, το αλάτι και τη μαύρη ζάχαρη. Χτυπήστε τα μέχρι να φουσκώσουν. Ζεστάνετε το βούτυρο μαζί με τη σκόνη βανίλιας. Προσθέστε το κρύο γάλα και μετά σουρώστε με ένα σουρωτήρι. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι. Σε ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και το αλεύρι σε μικρή ταχύτητα και μετά προσθέστε τα αυγά σιγά σιγά. Θερμάνετε τη βαφλιέρα στους 200 ° C. Βάλτε το μείγμα και περιμένετε 10 δευτερόλεπτα πριν το κλείσετε. Ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλει ανάλογα με το μηχάνημά σας. Προσθέστε γενναιόδωρα ζάχαρη άχνη σε κάθε βάφλα και σερβίρετε όσο είναι ζεστή.

Διαβάστε επίσης | Η μυστική συνταγή του Ritz Paris για το πιο «κομψό» κέικ σοκολάτας

Scroll to Top