-Ζάχαρη άχνη
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτός μαζί με τους 2 λοβούς βανίλιας και την ζάχαρη άχνη. Μόλις βράσουν προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε με σύρμα για να δέσει. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 ° C. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα σου. Ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι σε μια κατσαρόλα, και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν βράση και να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια την προσθέτουμε σε ένα μίξερ και χτυπώντας σε μέτρια ένταση ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα. Μόλις ενσωματωθούν, μεταφέρουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό, κατεβάζουμε τον φούρνό στους 170 ° C και ψήνουμε για 30 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα κόβουμε στην μέση και χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τα γεμίζουμε με την κρέμα βανίλιας. Κρατήστε τα τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμά.
Διαβάστε επίσης | Αυτή είναι η vegan τάρτα σοκολάτας που πρέπει να δοκιμάσετε