Unsplash
Unsplash
Unsplash

Spaghetti al pomodoro: Η αυθεντική συνταγή για πεντανόστιμα ζυμαρικά

Η πιο απλή και γευστική συνταγή ζυμαρικών, που αποτελεί σύμβολο της ιταλικής κουζίνας.

Τα spaghetti al pomodoro γνωστά και ως ζυμαρικά με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό ήταν το αγαπημένο γεύμα της Audrey Hepburn το οποίο και έτρωγε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Παρακάτω θα βρείτε μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι.

Spaghetti al pomodoro: Συνταγή


©Unsplash

Συστατικά (για 4 άτομα)
-400 γρ. μακαρόνια
-1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες
-3 κτσ. ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 ματσάκι βασιλικό
-Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ξεφλουδίστε και κόψτε το σκόρδο σε παχιές φέτες. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο. Προσθέστε τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα κατά μήκος, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με τα φύλλα βασιλικού. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Διαβάστε επίσης | Choux à la Crème: Σουδάκια γεμιστά με κρέμα βανίλιας

Scroll to Top