Υλικά 500 γραμμ. μακαρόνια 3 κ.σ. ελαιόλαδο 500 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες 2 κ.γ. αλάτι 1 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη 1 κρεμμύδι 8 σκελίδες σκόρδο 500 γραμμ. πολτός ντομάτας 1 κ.γ. ρίγανη 1 φλιτζ. λευκό κρασί 1/3 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 κ.γ. ζάχαρη ντοματίνια για γαρνίρισμα
Παρασκευή: 1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίζετε και το αφήνετε να βράσει. Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά για 6′ με 7′, μέχρι να γίνουν al dente. 2. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνετε 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτετε τις γαρίδες, το τσίλι και το αλάτι και σοτάρετε για 1′, μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες. Τις αφαιρείτε από την κατσαρόλα και τις αφήνετε σε ένα μπολ στην άκρη. 3. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρετε για 3′ ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν. 4. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. τσίλι, τη ρίγανη και το κρασί. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 10′, μέχρι να δέσει η σάλτσα. 5.Ρίχνετε στην σάλτσα και τις γαρίδες και πασπαλίζετε με το μαϊντανό. 6. Προσθέτετε στη σάλτσα και τα ζυμαρικά, ανακατεύετε και σερβίρετε.