Εμπιστευτήκαμε τις συμβουλές των ειδικών από το Πλαίσιο, για να διαμορφώσουμε την τέλεια και άρτια εξοπλισμένη κουζίνα.
Το μαγείρεμα αποτελεί ιεροτελεστία για πολλούς. Δε χρειάζεται να έχει κανείς ειδικές γνώσεις ή να είναι επαγγελματίας για να ξετυλίξει τη δημιουργικότητά του και να φτιάξει ένα καταπληκτικό πιάτο ή και ολόκληρο μενού. Συνταγές και τεχνικές που περνούν από γενιά σε γενιά μέσα στην οικογένεια, πιάτα και τρόποι παρασκευής που προτείνουν καταξιωμένοι σεφ ή απλώς μια όρεξη για δημιουργία – δεν έχει σημασία τι θα σε ωθήσει στη μαγειρική, αλλά να απολαύσεις αυτό που κάνεις και φυσικά να δικαιωθείς από το αποτέλεσμα.
Για να εστιάσεις περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι, σίγουρα θα χρειαστεί να έχεις την κατάλληλη βοήθεια σε όλα τα στάδια: προετοιμασία, μαγείρεμα και καθάρισμα μετά το τραπέζι. Υπάρχουν τόσοι τρόποι προσέγγισης που δεν έχει νόημα να εστιάσει κανείς στο πώς, αλλά στο τι. Τι συσκευή χρειάζομαι για την εξής δουλειά; Τι κερδίζω έχοντας το τάδε στην κουζίνα μου; Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
Προετοιμασία φαγητού με την κατάλληλη βοήθεια
Συχνά, υπάρχει η ανάγκη να ψιλοκόψουμε κάποιο υλικό σε ποσότητες ή να αλέσουμε ένα μείγμα. Μια από τις πλέον απλές διαδικασίες, οι οποίες γίνονται χρονοβόρες και σίγουρα όχι όπως ακριβώς τις θέλουμε όταν γίνονται με το χέρι. Για τους λόγους αυτούς, ένας πολυκόφτης είναι από τις συσκευές κουζίνας που σίγουρα θα βρει κανείς σχεδόν σε κάθε σπίτι. Η διαδικασία είναι απλή: τοποθέτησε τα υλικά στον κάδο του, ρύθμισε την ταχύτητα που θέλεις και ξεκίνα την άλεση.