Η άνοιξη έρχεται και στην κουζίνα μας. Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με μια πολύ απλή συνταγή για τάρτα, που περιέχει ντομάτα και φέτα και μπορείτε να ετοιμάσετε σε πολύ λίγο χρόνο. Την ανακαλύψαμε στο Plus une miette και ξέρουμε ήδη πως θα την απολαμβάνουμε την άνοιξη και το καλοκαίρι. Είναι τόσο ελαφριά και νόστιμη, που κανείς δεν θα μείνει σε ένα μόνο κομμάτι.
Συστατικά 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα 3 κ.σ. μουστάρδα 500 γραμμ. ντομάτες 50 γραμμ. φέτα λίγα κλωναράκια θυμάρι 1 κρόκος αβγού αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Παρασκευή: 1.Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κομμάτια. Τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο, αλατίζετε και τις αφήνετε για 15′. Στη συνέχεια τις στραγγίζετε. 2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Απλώνετε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα. Αλείφετε τη ζύμη με τη μουστάρδα, αφήνοντας ένα κενό των 4 εκ. στις άκρες. 3. Τοποθετείτε τις ντομάτες στη ζύμη. Με τα δάχτυλά σας πιάνετε τις άκρες της ζύμης και τις γυρίζετε προς τα μέσα. 4. Πασπαλίζετε την τάρτα με θυμάρι και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. 5. Με ένα πιρούνι χτυπάτε το αβγό και αλείφετε τις άκρες της ζύμης με ένα πινέλο. Ψήνετε την τάρτα για 30′. 6. Στα 15′ πασπαλίζετε την τάρτα με τριμμένη φέτα και συνεχίζετε το ψήσιμο. 7. Λίγο πριν το σερβίρισμα, περιχύνετε την τάρτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή και κρύα.
Διαβάστε επίσης |Spaghetti al pomodoro: Η αυθεντική συνταγή για πεντανόστιμα ζυμαρικά