Ποιο προφιτερόλ όμως; Έλα ντε. Στο ιδιαίτερο αυτό ζαχαροπλαστικό concept –που εμπνεύστηκαν δύο νέα παιδιά, ο Μάιλς Αναστάσιος Σκλήρης και η Αλίκη Συμεωνίδου–, δεν υπάρχει μόνο ένα είδος προφιτερόλ. Αντιθέτως, σου αφήνουν πλήρη δημιουργική ελευθερία να το συνθέσεις όπως θα ήθελες να το φας.
Πρώτο βήμα. Ψωμένια, τρυφερά, με μεγάλη κυψέλωση για να χωρούν μπόλικη γέμιση, οσμή βουτύρου και λεπτές νότες καραμέλας που οφείλονται στο ότι πριν από το ψήσιμο τα πασπαλίζουν με κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις ξεφουρνισμένα, ούτε μισή ώρα δεν έχουν. Πάντα ολόφρεσκα. Με την ίδια ζύμη φτιάχνουν μικρά στρουμπουλά εκλέρ – στην όψη απέχουν πολύ από τα φίνα μακρόστενα «cigarettes» του Maison du Chocolat, που πολλοί τα θεωρούν τα καλύτερα του Παρισιού, όμως γευστικά είναι πεντανόστιμα. Φτιάχνουν επίσης Παρί-Μπρεστ, ένα στεφάνι ζύμης γεμιστό με κρέμα ή σοκολάτα.

Δεύτερο βήμα η γέμιση για τα σου. Βελούδινη κρεμ πατισερί αρωματισμένη με πάστα από βανίλια Μαδαγασκάρης, για τους κλασικούς. Παγωτό (δικό τους και αυτό), για όσους προτιμούν την επιδορπιακή βερσιόν του γλυκού κατά τα γαλλικά ήθη. Εξαιρετικό το παγωτό φιστίκι –το γήινο, αχνό πράσινο χρώμα του μαρτυρεί ότι παρασκευάζεται από πάστα αληθινού φιστικιού, όχι από εσάνς και χρώμα– και το ανθόγαλα ή fior di latte, με την ντελικάτη γαλακτερή γεύση.