Όσο βρισκόμαστε στο σπίτι, η μαγειρική αποτελεί καθημερινή ενασχόληση για τους περισσότερους από εμάς. Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που στην κορυφή των τάσεων αυτής της εβδομάδας, βρίσκεται μια συνταγή καφέ που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε. Με καταγωγή από την Νότια Κορέα, το παγωμένο ρόφημα πήρε την ονομασία του ένα είδος Κορεάτικης καραμέλας που θυμίζει αρκετά σε γεύση. Μια ελαφριά και αφρώδη υφή καφέ, συνδυάζεται υπέροχα με το παγωμένο γάλα που τοποθετείται ακριβώς από κάτω, και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.
Recipe: Πως θα τον φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι;
Συστατικά
– 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
– 1 ποτήρι γάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο γάλα θέλετε)
Παρασκευή
– Ανακατεύουμε τον καφέ, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό σε ένα φλιτζάνι.
– Χτυπάμε πολύ καλά (με το χέρι ή με μίξερ) μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη υφή.
– Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι με πάγο μέχρι την μέση.
– Προσθέτουμε το παγωμένο γάλα. (2/3 του φλιτζανιού)
– Με ένα κουτάλι, προσθέτουμε τον καφέ/κρέμα από πάνω.
Και φυσικά μην παραλείψετε να βγάλετε τη δική σας φωτογραφία και να τη δημοσιεύσετε στο Instagram:
View this post on InstagramA post shared by Amelia 陳巧雲 | 📍Taipei, Taiwan (@ameliatann) on
View this post on InstagramA post shared by Best Coffee Official 🔵 (@frachmaek) on
View this post on InstagramA post shared by Justyna (@fenacious) on
View this post on InstagramНе вкусно, но красиво🤎 #dalgonacoffee
A post shared by 🍸 esthetoholic (@ksutender) on
Ανακαλύψτε ιδέες και tips όσο μένετε σπίτι στο Vogue.gr.