το-μενού-του-met-gala-2022-αποκλειστικά-στη-vogue-223076

Ποια κουζίνα χαρακτηρίζει την Αμερική; Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει ο chef Marcus Samuelsson, για να σχεδιάσει το μενού για το Met Gala 2022, με επίκεντρο το θέμα της έκθεσης του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης “In America: An Anthology of Fashion.” Το συμπέρασμα ήταν πως η κουζίνα της Αμερικής είναι τόσο diverse, όσο και οι 330 εκατομμύρια κάτοικοί της. Υπάρχει η κουζίνα των παράκτιων περιοχών με επιρροές από τα μεταναστευτικά ρεύματα, η κουζίνα του Νότου, το plant based κίνημα που ξεκίνησε από τις νεότερες γενιές. Έτσι o ίδιος ζήτησε από τρεις ταλαντούχους σεφ των ΗΠΑ, τους Lauren Von der Pool, Melissa King, και Amirah Kassem, να μοιραστούν τις ιδέες τους,

“Ο καθένας εκπροσωπεί και κάτι διαφορετικό στην food scene της Αμερικής. H Amirah κάνει εκπληκτικά cake, η Lauren είναι εξειδικευμένη στη vegan και vegetarian σκηνή εδώ και δεκαετίες, η Melissa είναι μια καταπληκτική σεφ, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το φαγητό της σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις και είμαι πάντα εντυπωσιασμένος”. “Αυτό το μενού γιορτάζει αυτούς τους τρεις Αμερικανούς σεφ, είναι το παρόν και το μέλλον”, εξηγεί ο Samuelsson.

Το μενού του Met Gala 2022 αποκλειστικά στη Vogue-1
©Flo Ngala
1/7
Native Share

Ποιο ήταν λοιπόν το μενού του Met Gala 2022; Η Lauren Von der Pool ασχολήθηκε με τα ορεκτικά, δίνοντας την δική της οπτική σε μια κλασική συνταγή με αυγά, αλλά αντί για ζωικά προϊόντα επέλεξε Yukon πατάτες. Είδαμε επίσης ορεκτικά όπως κέικ ρυζιού με λαχανικά και σάλτσα αγγουριού, μπουκιές πατάτας με τρούφα, ceviche καρύδας. “Τι θα ήταν η Αμερική χωρίς καλαμπόκι, κολοκύθα, τσάι dandelion, λαχανίδες, φασόλια, ρίζα κολλιτσίδας; Ήθελα να εστιάσω στα λαχανικά που δίνουν γεύση στην Αμερική”, εξηγεί στη Vogue o Von der Pool. “Κάθε ορεκτικό έχει και μια ιστορία. Πολλές από τις συνταγές δημιουργήθηκαν στην ουσία από το μηδέν ή από προϊόντα εποχής”.

Το μενού του Met Gala 2022 αποκλειστικά στη Vogue-2
©Flo Ngala
2/7
Native Share

Το πρώτο πιάτο ήταν φρέσκο μαγιάτικο με χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και τσίλι Sichuan. Ένα ακόμα κυρίως πιάτο ήταν φιλέτο στο barbecue με καρότο, τραγανό ρύζι και crumble από ψωμί καλαμποκιού. Όσο για τα γλυκά με την υπογραφή της Amirah Kassem; Στο τραπέζι του Met Gala 2022, είδαμε σοκολάτα ή μους καπουτσίνο σε σχήμα φλιτζανιού από τσάι, σαν μια ωδή στο Gilded Glamour dress code της βραδιάς.

Το μενού του Met Gala 2022 αποκλειστικά στη Vogue-3
©Flo Ngala
3/7
Native Share
Το μενού του Met Gala 2022 αποκλειστικά στη Vogue-4
©Flo Ngala
4/7
Native Share
Το μενού του Met Gala 2022 αποκλειστικά στη Vogue-5
©Flo Ngala
5/7
Native Share
Το μενού του Met Gala 2022 αποκλειστικά στη Vogue-6
©Flo Ngala
6/7
Native Share
Το μενού του Met Gala 2022 αποκλειστικά στη Vogue-7
©Flo Ngala
7/7
Native Share

Originally published on Vogue.com

Διαβάστε επίσης | Met Gala 2022: Τα celebrity beauty looks που ξεχώρισαν

MHT