Η Εβδοµάδα Μόδας του Παρισιού ήταν για την αμερικανίδα ηθοποιό Sarah Rafferty µια αποκάλυψη. Μαγεµένη ακόµα, καταγράφει την εµπειρία της αποκλειστικά στη Vogue Greece.
Ως µητέρα οφείλω να παραδεχθώ ότι αισθάνοµαι πάντα τύψεις όταν µου παρουσιάζεται µια ευκαιρία να ταξιδέψω χωρίς τις κόρες µου, είτε πρόκειται για δουλειά είτε για αναψυχή. Θα έπρεπε να υπάρχει µια λέξη γι’ αυτό το βιολογικό ρολόι που έχουν οι γονείς εφήβων. Οι δείκτες του κινούνται από το «πόσα χρόνια ακόµη θα τις έχω κάτω απ’ τη στέγη µου;» και το «πόσες διακοπές και αργίες ακόµη θα θέλουν να περνούν µαζί µας;» έως το «για πόσο καιρό ακόµα οι πόρτες των δωµατίων τους θα µένουν ορθάνοιχτες;». Χρόνια ξενυχτιών στη δουλειά µε έχουν ήδη κρατήσει µακριά απ’ τις κόρες µου, οι οποίες έχουν µια τάση να µου θυµίζουν τις αρκετές φορές που δεν φάγαµε µαζί το βράδυ, δεν τις έβαλα για ύπνο και δεν διαβάσαµε παρέα.
Οπότε, όταν έλαβα την πρόσκληση για την Εβδοµάδα Μόδας του Παρισιού, ενθουσιάστηκα και ταυτόχρονα ένιωσα να µε κατακλύζουν τύψεις. Πώς µπορώ να ταξιδέψω χωρίς τα παιδιά µου, όταν θέλω να ρουφήξω µέχρι και την τελευταία σταγόνα της παιδικής τους ηλικίας, που περνά τόσο γρήγορα; Ένα ταξίδι στο Παρίσι για να παρακολουθώ επιδείξεις µόδας θα ήταν κίνηση εγωιστική και επιπόλαιη; Θα ήµουν καλύτερη µητέρα αν έµενα σπίτι και πήγαινα στους σχολικούς αγώνες τους; Σε έναν τέλειο κόσµο, θα µπορούσα να τις πάρω µαζί µου, όπως έκανα και στο παρελθόν, αλλά πλέον έχουν µεγαλώσει και δεν µπορούν να χάνουν µαθήµατα. Ευτυχώς, µε έπεισε ο σύζυγός µου. Αποφασίσαµε πως θα µπορούσα και θα έπρεπε να λείψω για τρεις ηµέρες. Σαν δώρο στον εαυτό µου για τα εννέα χρόνια στο Suits, όπου οι ενδυµατολογικές επιλογές του χαρακτήρα που υποδύοµαι αποδείχθηκαν µεγάλο σχολείο για την τέχνη της µόδας και τον τρόπο που εξυµνεί και ενδυναµώνει τη σύγχρονη γυναίκα. Και ποιος ξέρει τι θα έφερνα στις κόρες µου επιστρέφοντας – κυριολεκτικά και µεταφορικά. Όπως είπε και η ηρωίδα της Audrey Hepburn στην ταινία «Γλυκιά µου Σαµπρίνα», «το Παρίσι είναι για να αλλάζεις τρόπο σκέψης, να ανοίγεις τα παράθυρα και να αφήνεις να µπει η µελωδία του La Vie En Rose».

Μετά από µια βραδινή πτήση, κατά την οποία δεν κοιµήθηκα, έφτασα στο διακριτικό ως προς την όψη Hotel De Pourtales. Με συνόδευσαν πίσω από τη µεγάλη κόκκινη πόρτα στο νούµερο 7 της Rue Tronchet, διασχίσαµε µια αυλή του 19ου αιώνα και φτάσαµε σε µια ευρύχωρη σουίτα µε αρκετά υπνοδωµάτια ώστε να χωρέσουν όλα τα µέλη της οικογένειάς µου, χωρίς να χρειαστεί να µοιραστούν κάποιο δωµάτιο – ξαφνικές τύψεις και πάλι! Τόσο πολύ µε ενθουσίασε η τέχνη και η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου, που ο Antoine Bidan, ο executive assistant manager προσφέρθηκε να µε ξεναγήσει στην ανακαινισµένη διώροφη σουίτα που δεσπόζει στους τελευταίους ορόφους µε θέα 360 µοιρών σε ολόκληρη την πόλη. Η Madeleine, ο Πύργος του Άιφελ, η Όπερα, η Sacre Coeur φαίνονταν πεντακάθαρα. Συνεπώς, όπως ήταν φυσικό, καθώς η αγάπη µου για το θέατρο µε χαρακτηρίζει, τραγούδησα ορισµένα από τα αγαπηµένα µου κοµµάτια, προτού µπω στο δωµάτιό µου για έναν γρήγορο ύπνο.