h-anna-wintour-μιλά-για-τις-δράσεις-των-ανθρώπων-τ-137500
©Vogue magazine

«Η θετική ενέργεια είναι πολύτιμο αγαθό αυτή τη στιγμή, αλλά τις τελευταίες μέρες μπορώ να πω πως αισθάνομαι πιο κόντα στην πραγματική χαρά. Ο Ralph Lauren, μία από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες στον χώρο της μόδας θα δωρίσει 10 εκατομμύρια για την καταπολέμηση της πανδημίας, εκ των οποίων το ένα θα πάει στο CFDA/Vogue Fashion Fund και στην πρωτοβουλία μας, A Common Thread. Είμαι σίγουρη πως η ψυχολογική κατάσταση όλων δοκιμάζεται τις τελευταίες εβδομάδες και δεν διστάζω να πω πως κατέρρευσα στο τηλέφωνο όταν ο Ralph μου ανακοίνωσε το απίστευτο δώρο του», γράφει η Anna Wintour.

«Και δεν είναι ο μόνος από τον χώρο μας που αναζητά τρόπους να βοηθήσει», συνεχίζει. «Ολόκληρη η κοινότητα της μόδας επεκτείνει το φιλανθρωπικό της έργο και είναι τόσο ευχάριστο να το βλέπει κανείς. Σίγουρα θα έχετε διαβάσει για την LVMH και την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων αντισηπτικών στα εργοστάσια αρωματοποιίας της, αλλά και για τον όμιλο Kering που προσφέρει εκατομμύρια μάσκες. Η φίλη μου Miuccia Prada δώρισε κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία του Μιλάνου, ενώ οι Donatella Versace, Giorgio Armani και Marco Bizzarri, CEO της Gucci, έχουν επίσης προσφέρει χρήματα στα νοσοκομεία. Ο Renzo Rosso βοηθά μέσω του ιδρύματός του, Only the Brave Foundation, τις μικρότερες κοινότητες στην Ιταλία. Οι αμερικανικές εταιρίες μόδας και ομορφιάς έχουν κινητοποιηθεί, κατασκευάζοντας μάσκες, στολές και αντισηπτικά. Ποτέ δεν ήμουν πιο περήφανη για τη βιομηχανία μας».

H Anna Wintour μιλά για τις δράσεις των ανθρώπων της μόδας κατά του κορωνοϊού-1
©Getty Images

«Όσον αφορά τη θετικότητα, σκέφτομαι πολύ το μέλλον τις τελευταίες μέρες – δεν ονειρεύομαι απλά το τέλος αυτής της κρίσης, αλλά προσπαθώ να φανταστώ τρόπους που μπορούν να μας αλλάξουν. Υπάρχουν τόσες απώλειες και θλίψη αυτή τη στιγμή, αλλά η επικοινωνία με την οικογένεια και τους φίλους μου, μέσω FaceTime, μου υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι. Θα είναι πλέον αδύνατο να θεωρούμε τις σχέσεις με τους ανθρώπους δεδομένες, όταν τελειώσουν όλα».

«Άλλωστε υπάρχει η δημιουργικότητα – κάτι που η πανδημία δεν μπορεί να σταματήσει. Η δύναμη της δημιουργικότητας είναι αυτό που σκέφτομαι όταν βλέπω τα βίντεο που μας στέλνουν αμερικανοί σχεδιαστές, υποστηρίζοντας το A Common Thread. Καθένας από αυτούς τους ταλαντούχους ανθρώπους μιλά προσωπικά για όλα αυτά που περνάμε, για τα πράγματα που κάνει μένοντας σπίτι και για το πώς η κρίση μας υπενθύμισε τι έχει σημασία. Οι ιστορίες τους με εντυπωσιάζουν γιατί αντανακλούν γενναιοδωρία και ανθρωπιά. Ξέρω πως οι προκλήσεις δεν τελείωσαν – και σας παρακαλώ να μένετε όλοι σπίτι και να είστε ασφαλείς – αλλά επίσης ξέρω ότι θα το ξεπεράσουμε μαζί, χωρίς να χάνουμε στιγμές χαράς στη διαδρομή».

Read more at Vogue.com.

Ανακαλύψτε ιδέες, προτάσεις και tips όσο μένετε σπίτι στο Vogue.gr.