η-anna-wintour-για-τον-covid-19-το-met-gala-τους-λόγους-που-θα-ψ-137678

Όπως όλοι, έτσι κι εγώ, παρακολουθώ την κρίση που έχει προκαλέσει ο COVID-19 σαν ένα θρίλερ, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα. Μέσα στην αβεβαιότητα και την αστάθεια, υπάρχει κάτι που παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο: o Πρόεδρος Trump. Εγώ, όπως και πολλοί από εμάς, αισθάνομαι αναστάτωση από το πως έχει αντιδράσει στην πανδημία. Μιλάω για τις αισιόδοξες και ανυπόστατες διαβεβαιώσεις του ότι όλα θα πάνε καλά, για τη χαοτική εφαρμογή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, για τις δηλώσεις του περί «ξένου ιού», για την ναρκισσιστική ευκολία με την οποία μεταθέτει ευθύνες σε άλλους, για την ανειλικρίνεια του απέναντι στους Αμερικανούς πολίτες και το χειρότερο όλων, για την σοκαριστική έλλειψη συμπόνιας και ενσυναίσθησης προς όσους φοβούνται και υποφέρουν. Παράλληλα η διοίκηση του έχει υπάρξει ασυγχώρητα αργή στο να μεριμνήσει για τις απαραίτητες εξετάσεις και τη θεραπεία που θα χρειαστούν. Αυτές οι εβδομάδες μας υπενθυμίζουν -λες και χρειαζόμασταν υπενθύμιση- ότι η Αμερική πρέπει να εκλέξει νέο Πρόεδρο.

Η δική μου πεποίθηση είναι ότι πρέπει να εκλέξουμε τον νυν Vice President Joe Biden. Μου έκανε εντύπωση το εύρος των Δημοκρατικών υποψηφίων στην προεκλογική ψηφοφορία στις αρχές του μήνα, αλλά μετά τις αποφασιστικές νίκες του Biden, τόσο εγώ, όσο και οι περισσότεροι Αμερικανοί αποφασίσαμε να τον στηρίξουμε. Είναι χωρίς αμφιβολία ένας άνθρωπος με χαρακτήρα και αξίες οι οποίες σήμερα μας λείπουν παντελώς: όπως είναι η αξιοπρέπεια, η τιμή, η συμπόνια, η αξιοπιστία και κυρίως η εμπειρία.

Γνωρίζω ότι σ’ αυτή τη φάση θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, αλλά από την άλλη υπάρχουν πολλές προκλήσεις που περιμένουν – στην κορυφή βρίσκεται η κλιματική κρίση. Πρέπει να επιλέξουμε έναν Πρόεδρο που να είναι έτοιμος να κυβερνήσει, που να μπορεί να αποκομίσει αποτελέσματα από το Κογκρέσο και που θα καταφέρει να βάλει τη χώρα σ’ έναν δρόμο βιωσιμότητας. Και θα ήταν ανακουφιστικό να έχουμε έναν πρόεδρο που να βάζει σε προτεραιότητα την ευζωία των άλλων και όχι τη δική του, που να μην σκέφτεται πρώτα τον εαυτό του.

Για όλους αυτούς τους λόγους ανυπομονώ να δώσω την ψήφο μου τον Νοέμβριο στον Joe Biden – και σε όποιον επιλέξει να έχει δίπλα του (σοφή η δέσμευση του να επιλέξει γυναίκα). Έχω την πεποίθηση ότι και η γυναίκα που θα επιλέξει θα είναι χαρισματική και θα διαθέτει την εμπειρία που ο Biden γνωρίζει ότι είναι απαραίτητη γι’ αυτή τη δουλειά. Ανυπομονώ για τη μέρα των εκλογών.

Μια μέρα, όχι αυτή που ήταν στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της έκθεσης, About Time, του Costume Institute. Λόγω της αναπόφευκτης και υπεύθυνης απόφασης του Metropolitan Museum να παραμείνει κλειστό, τα εγκαίνια της έκθεσης δεν θα λάβουν χώρα την προγραμματισμένη ημερομηνία. Στο μεταξύ θα σας δώσουμε μια γεύση από την υπέροχη αυτή έκθεση στο τεύχος της αμερικάνικης έκδοσης της Vogue που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο.

Διαβάστε περισσότερα στο Vogue.com.