bottega-residency-η-νέα-πρωτοβουλία-του-daniel-lee-137494
©TIM WHITBY / GETTY IMAGES / IDEAL IMAGE

Όταν ο Daniel Lee παρουσίασε τον Φεβρουάριο το σόου του οίκου Bottega Veneta για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020, επέλεξε ένα εικονικό – πλήρως ανακυκλώσιμο – σκηνικό με ιονικές κολόνες και αρχαία αγάλματα σε λευκές οθόνες. Κάποιες εβδομάδες αργότερα, η παγκόσμια κρίση στην υγεία και η κοινωνική απομόνωση μας φέρνει πιο κοντά από ποτέ στο «ψηφιακό παιχνίδι» του αγαπημένου σχεδιαστή.

Η νέα του πρωτοβουλία, Bottega Residency, χρησιμοποιεί την αμεσότητα του Instagram και φιλοξενεί curators που με τις προτάσεις τους βοηθούν τον κόσμο που μένει σπίτι να ξεφύγει λίγο από τη νέα καθημερινότητα. Κάθε Δευτέρα, οι «καλεσμένοι» θα μοιράζονται τους αγαπημένους τους συγγραφείς, τις Τρίτες τους καλλιτέχνες, τις Τετάρτες τους σκηνοθέτες, τις Πέμπτες το αγαπημένο τους διαδικτυακό υλικό, τις Παρασκευές θα μιλούν για μουσική, το Σάββατο για συνταγές και την Κυριακή θα συζητούν για το σινεμά.

Ο Lee είναι ο πρώτος curator που συμμετείχε στην ψηφιακή πρωτοβουλία του οίκου και μιλά αποκλειστικά στη Vogue για τη νέα του ιδέα:

Γιατί αποφασίσατε να λανσάρετε το νέο πρότζεκτ μέσω των social media του οίκου;

Oι στιγμές που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολες, θέλαμε πραγματικά να προσφέρουμε ένα παράθυρο διαφυγής και να στηρίξουμε τις δημιουργικές μας κοινότητες και τους freelancers. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, το σημαντικό είναι να συνεχίζεις να ονειρεύεσαι.

Υπάρχει κάποια ταινία, album ή καλλιτέχνης που σας εμπνέει αυτή τη στιγμή;

Πάντα καταφεύγω στο animation όταν θέλω να ηρεμήσω και να ξεφύγω από την καθημερινότητα, είναι τόσο ευφυές και συναρπαστικό. Ξοδεύω πολύ χρόνο για να προσαρμοστώ στον νέο τρόπο δουλειάς και βλέπω πολλά επεισόδια The Simpsons.

Πώς παραμένετε αισιόδοξος με ό,τι συμβαίνει γύρω μας;

Δεν είναι εύκολο, αλλά η δημιουργικότητα γύρω μου συνεχίζει να με εμπνέει και να με γεμίζει ελπίδα. Το να είμαι παρών στην κοινότητά μου είναι το παν για μένα αυτή τη στιγμή. Όλες οι ευγενικές πρωτοβουλίες που βλέπω στον κόσμο αντανακλούν την ομορφιά και με κάνουν να νιώθω συνέχεια συνδεδεμένος με την ομάδα και την οικογένειά μου, αν και από απόσταση.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τους μελλοντικούς curators;

Ένα κράμα από δημιουργικές ιδέες και ανθρώπους. Συμμετέχουν στενοί και νέοι συνεργάτες μας, ενώ έχουμε και μερικές εκπλήξεις.

Read more at Vogue.comΔιαβάστε περισσότερα νέα στο Vogue.gr.