felipe-oliveira-baptista-αυτός-είναι-ο-νέος-creative-director-της-kenzo-100029
©Shutterstock

Μόλις έξι ημέρες μετά την παρουσίαση της τελευταίας συλλογής της Kenzo από τους creative directors Carol Lim και Humberto Leon, ο όμιλος της LVMH στον οποίο ανήκει το brand ανακοίνωσε τον διάδοχό τους. Ο Felipe Oliveira Baptista είναι ο νέος διευθυντής δημιουργικού τoυ γαλλικού οίκου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του από την 1η Ιουλίου. Ο Πορτογάλος σχεδιαστής μόδας έρχεται στην Kenzo για να αναλάβει την ίδια θέση που είχε και στη Lacoste για 8 χρόνια (2010-2018).

«Επιλέξαμε τον Felipe ανάμεσα σε πολλούς άλλους υποψήφιους για την διεθνών προδιαγραφών καλλιτεχνική του προσέγγιση», δήλωσε στο WWD η CEO της Kenzo, Sylie Colin. «Η δημιουργική του ματιά είναι 360 μοιρών. Θα επιβλέπει την καλλιτεχνική κατεύθυνση του οίκου σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο αναφορικά με τις συλλογές, αλλά και στο κομμάτι της επικοινωνίας».

Felipe Oliveira Baptista: Αυτός είναι ο νέος Creative Director της Kenzo-1
©Yannis Vlamos / Indigital.tv

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Lacoste, κατάφερε να φέρει σύγχρονο αέρα σ’ ένα εξαιρετικά κλασικό brand, δημιουργώντας συλλογές που απέπνεαν ελευθερία και έντονη περιβαλλοντική συνείδηση. Γεννημένος το 1975 στην Πορτογαλία, σπούδασε σχέδιο μόδας στο Kingston University του Λονδίνου και από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο Παρίσι, δημιουργώντας το 2003 μια επώνυμη σειρά ρούχων η οποία την ίδια χρονιά κέρδισε το βραβεία Hyères και ANDAM.