Αντώνης Κοζακίδης

Απόφοιτος του Central Saint Martins και παραγωγικός νέος σχεδιαστής, ο Αντώνης Κοζακίδης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, λανσάροντας την τέταρτη κατά σειρά συλλογή του, για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας ’19. Τα ρούχα που σχεδιάζει αποτυπώνουν ένα «gender journey», όπως επισημαίνει, με αυστηρές γραμμές, αλλά και χαρακτηριστική ρευστότητα στις κινήσεις, στα υφάσματα, στην αντίληψη για τη μόδα, χωρίς να περιορίζουν όποιον ή όποια επιθυμεί να τα φορέσει.
Ο σχεδιασμός και η παραγωγή των τελευταίων συλλογών του γίνονται στην Ελλάδα, στηρίζοντας την εγχώρια μικρή βιομηχα- νία μόδας και αντιστεκόμενος στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει δημιουργώντας ιδιαίτερα σχέδια με έμφαση στο tailoring, τα οποία απαιτούν ανεπτυγμένες δεξιότητες για να κατασκευαστούν. Έχοντας ολοκληρώσει την πρακτική του στους οίκους Lanvin και Balenciaga, έχει γνώση των απαιτήσεων όλης της παραγωγικής διαδικασίας και ονειρεύεται η Ελλάδα να καταφέρει να αποκτήσει αντίστοιχο επίπεδο με το εξωτερικό.
Οι αναφορές του προέρχονται σταθερά από τον κινηματογράφο και τη μουσική, με την τελευταία του συλλογή να είναι επηρεασμένη από την αισθητική της ταινίας American Psycho, ενώ οι καλοκαιρινές προτάσεις του εμπεριέχουν πάντα το ελληνικό στοιχείο, με αποχρώσεις εμπνευσμένες από τη θάλασσα, τα στάχυα και την άμμο στα νησιά.
Επιμελούμενος ο ίδιος κάθε δημιουργική πτυχή της δουλειάς του, από τον σχεδιασμό, την επιλογή των ταλαντούχων Ελλήνων φωτογράφων για τα lookbooks έως τις επαφές με showrooms στο εξωτερικό για την προώθηση των δημιουργιών του, δηλώνει δυναμικό «παρών», επιμένοντας με αισιοδοξία.


