mamma-mia-θα-δούμε-τελικά-μια-τρίτη-ταινία-146531
©shutterstock

Όταν η Emily Dickinson περιέγραφε την ελπίδα ως «ένα πράγμα με φτερά / που κουρνιάζει μέσα στην ψυχή», ίσως να περιέγραφε τα συναισθήματά μου για την πιθανότητα μιας τρίτης ταινίας Mamma Mia. Η ελπίδα μου πήρε θάρρος την περασμένη εβδομάδα, όταν η παραγωγός του Mamma Mia, Judy Craymer, δήλωσε στη Daily Mail ότι η ταινία του 2008 και η συνέχεια της το 2018 «προοριζόταν να είναι μια τριλογία», διευκρινίζοντας: «Ξέρω ότι η Universal θα ήθελε να το κάνω».

Mamma Mia: Θα δούμε, τελικά, μια τρίτη ταινία;-1

Δυστυχώς, η καρδιά μου έσπασε – μαζί με εκείνες των θαυμαστών της ταινίας σε όλο τον κόσμο – όταν η πρωταγωνίστρια Αμάντα Σάιφρεντ μίλησε για τις φήμες, λέγοντας στο Collider: «Όλοι όσοι δουλέψαμε σ’ αυτό το project θα θέλαμε να γίνει ξανά μόνο και μόνο για να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί. Ναι, εύχομαι να υπάρξει το Mamma Mia 3, αλλά το έχω ξαναπεί, θα το ξαναπώ και ελπίζω να κάνω λάθος ξανά. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν αρκετά τραγούδια των ABBA για να δημιουργήσουν μια τρίτη ταινία».

Mamma Mia: Θα δούμε, τελικά, μια τρίτη ταινία;-2

Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε ξανά τα ειδυλλιακά τοπία της Ελλάδας στη μεγάλη οθόνη, ακούγοντας τη μαγευτική μουσική των ABBA. Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι την ταινία σκηνοθέτησε η Φιλίντα Λόιντ και πρωταγωνιστούν οι Μέριλ Στριπ στο ρόλο της Ντόνα Σέρινταν και οι Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ και Στέλαν Σκάρσγκαρντ ως οι τρεις πιθανοί πατέρες της κόρης της Ντόνα, Σόφι, που υποδύεται η Αμάντα Σάιφρεντ. Η πρώτη ταινία το 2008 έγινε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποφέροντας 609,8 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Μέχρι σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο σε εισπράξεις μιούζικαλ όλων των εποχών, ενώ έλαβε δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Στριπ.

Διαβάστε επίσης | Lana Del Rey: 6 πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τη ζωή της