μια-gender-neutral-πλατφόρμα-για-τις-βρετανικές-εβ-140707
©Jamie Stoker | Burberry Autumn Winter 2020 London Fashion Week

Οι δύσκολοι καιροί οδηγούν συχνά σε γενναίες αποφάσεις και νέο προσανατολισμό. Για τους επόμενους 12 μήνες, οι εβδομάδες μόδας του Λονδίνου ενώνουν τις γυναικείες με τις ανδρικές συλλογές σε μια gender neutral πλατφόρμα, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία σε σχεδιαστές και οίκους την εποχή της πανδημίας. Την ανακοίνωση έκανε το British Fashion Council, σημειώνοντας ότι το επιχείρημα ξεκινάει στις 12 Ιουνίου με την ανδρική εβδομάδα μόδας.

Μια gender neutral πλατφόρμα για τις βρετανικές εβδομάδες μόδας-1
©Jamie Stoker | JWAnderson Autumn Winter 2020 London Fashion Week

Ο βρετανικός οργανισμός ανακοίνωσε ότι η εβδομάδα θα διεξαχθεί ψηφιακά, ενώ σε αντίθεση με μια mainstream εβδομάδα μόδας, η διαδικτυακή πλατφόρμα θα προσφέρει πρόσβαση όχι σε μόνο στους ανθρώπους της βιομηχανίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα ψηφιακά δρώμενα.

Μια gender neutral πλατφόρμα για τις βρετανικές εβδομάδες μόδας-2
©Jamie Stoker | Shrimps Autumn Winter 2020 London Fashion Week

«Είναι αναγκαίο να κοιτάς το μέλλον και την ευκαιρία για αλλαγή, συνεργασία και καινοτομία», ανέφερε η Caroline Rush, chief executive του British Fashion Council. «Η τωρινή πανδημία μας οδηγεί στο να σκεφτούμε πιο έντονα γύρω από την κοινωνία στην οποία ζούμε, πως θέλουμε να ζήσουμε και πως επιθυμούμε να χτίσουμε επιχειρήσεις όταν ξεπεράσουμε όλο αυτό. Η άλλη πλευρά της κρίσης ελπίζουμε ότι θα είναι βασισμένη στη βιωσιμότητα, τη δημιουργικότητα αλλά και σε προϊόντα στα οποία θα δώσουμε αξία, σεβασμό και αγάπη».

Μια gender neutral πλατφόρμα για τις βρετανικές εβδομάδες μόδας-3
©Jamie Stoker | Burberry Autumn Winter 2020 London Fashion Week

Σύμφωνα με τη Rush, στην καρδιά της νέας ψηφιακής εμπειρίας θα είναι η έννοια του storytelling, με τη δημιουργική βρετανική κοινότητα της μόδας να μοιράζεται ιστορίες και σκέψεις μέσα από συνεντεύξεις, podcasts, ψηφιακά σεμινάρια και διαδικτυακά showrooms.

Οι εβδομάδες μόδας θα είναι διαθέσιμες στο londonfashionweek.co.uk.

Διαβάστε επίσης | Πώς ο Covid-19 μεταμορφώνει τη βιομηχανία της μόδας

Περισσότερα νέα της μόδας στο Vogue.gr.