ο-διεθνούς-φήμης-έλληνας-σχεδιαστής-μina-137574
©COSTAS COUTAYAR

Ο σπουδαίος Έλληνας σχεδιαστής Μinas έφυγε από τη ζωή ύστερα από σύντομη νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών. Γεννημένος στις 4 Ιουνίου του 1938 στην Νέα Ιωνία, έδειξε από νεαρή ηλικία την αγάπη του για το σχεδιασμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Επικεντρώθηκε στη δημιουργία μοναδικών κοσμημάτων και αντικειμένων, με κύριο χαρακτηριστικό τους τη λιτή ρευστότητα. Η υπέροχη υπογραφή του κοσμούσε οτιδήποτε κατασκεύαζε από κόσμημα μέχρι έπιπλο ή μηχάνημα.

Κορυφαίες συνεργασίες και διεθνής αναγνώριση συνοδεύουν το έργο του Minas, το οποίο είναι συνδυασμένο με την αυθεντικότητα και την πηγαία κομψότητα. Ένα έργο που θα συνεχίσει να ζει διαχρονικά, μέσα από την οικογένεια του και όλη την αγάπη και τον θαυμασμό των ανθρώπων που τον συνάντησαν.

«Τα άστρα ανατέλλουν και δύουν στις ίδιες θέσεις. Τα “άστρα” του Μηνά τώρα λάμπουν ακόμη περισσότερο καθώς βρήκαν τη θέση για την οποία δημιουργήθηκαν: τον ουρανό. Εκεί ανήκουν πλέον και δε θα δύσουν ποτέ».

Μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα Minas Designs στα social media, η οικογένεια του Μηνά ανακοίνωσε σήμερα το πρωί τη δυσάρεστη είδηση. Η Vogue Greece εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.