εκτός-επίσημης-πασαρέλας-o-ysl-μέχρι-το-τέ-141896
©Pixel Formula

Καθώς οι σκέψεις για τα βήματα της βιομηχανίας της μόδας την επόμενη μέρα της πανδημίας καλπάζουν, κάποιοι οίκοι ανοίγουν τα χαρτιά τους σε σχέση με τις δημιουργικές τους προθέσεις το επόμενο διάστημα. Ο Saint Laurent, μέλος του ομίλου Kering, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα επίσημα προγράμματα των επιδείξεων των εβδομάδων μόδας του Παρισιού για το υπόλοιπο του 2020.

Σύμφωνα με τον οίκο, το ιστορικό γαλλικό brand δεν θα ανέβει στην πασαρέλα τον Σεπτέμβριο, περίοδο που παρουσιάζονται οι συλλογές για το επόμενο καλοκαίρι. Στο μεταξύ, η ανδρική εβδομάδα μόδας της γαλλικής πρωτεύουσας έχει ήδη ακυρωθεί.

Εκτός επίσημης πασαρέλας o YSL μέχρι το τέλος του 2020-1
©Pixel Formula

Σε ανακοίνωση του, ο οίκος ανέφερε ότι ο Saint Laurent θα λανσάρει συλλογές «βάσει ενός σχεδίου με up-to-date αντίληψη και οδηγό τη δημιουργικότητα». Τον οίκο ξεκίνησε ο ιδρυτής του, Yves Saint Laurent, το 1961, ενώ από το 2016, τα δημιουργικά ηνία έχει αναλάβει ο Βέλγος σχεδιαστής Anthony Vaccarello.

Σε συνέντευξη τους στο WWD, o Vaccarello και η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Francesca Bellettini, ανέφεραν ότι προσανατολίζονται προς ένα είδος «φυσικού-υβριδικού» σόου, παρουσιάσεις που θα ξεφεύγουν από τις καθιερωμένες μέχρι τώρα επιδείξεις, όπου κάποια από τα στοιχεία μιας σεζόν θα συνεχίζονται και θα διευρύνονται στην επόμενη. «Αυτήν τη σεζόν, θέλω να δείξω μια συλλογή όταν θα είμαι έτοιμος να τη δείξω», είπε χαρακτηριστικά ο Vaccarello, μιλώντας στο WWD.

Διαβάστε περισσότερα νέα για τη μόδα στο Vogue.gr.