η-vogue-greece-στα-παρασκήνια-με-το-μπαλέτο-της-ελ

ABOUT

Τρεις καταξιωμένοι χορογράφοι φέρνουν στη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τρία μοναδικά μπαλέτα του Ίγκορ Στραβίνσκι για ένα μοναδικό τρίπτυχο χορού από το Μπαλέτο της ΕΛΣ. Ο Δάφνις Κόκκινος του Χοροθεάτρου της Πίνας Μπάους χορογραφεί την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης», ο διακεκριμένος Γερμανός Μάρκο Γκαίκε, που από το 2019/20 αναλαμβάνει διευθυντής του Μπαλέτου του Αννόβερου, το «Τραγούδι του Αηδονιού» και ο Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος τους «Γάμους» (για τρίτη φορά στην καριέρα του). Έξι βραδιές μπαλέτου με τον γενικό τίτλο «Από τη Ρωσία με αγάπη».

Η κάμερα της Vogue Greece βρέθηκε αποκλειστικά στις πρόβες της παράστασης και μίλησε με τον Δάφνι Κόκκινο, τον Κωνσταντίνο Ρήγο και τον Ludovico Pace, βοηθό του Μάρκο Γκαίκε που βρέθηκε στην Αθήνα, για την επιδραστική γοητεία του Στραβίνσκι. Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης είναι «μια μουσική του μέλλοντος. Μια μουσική που είναι θάνατος, φόβος, αγωνία, μίσος, άμυνα. Όλα αυτά που μας δημιουργούν», λέει ο Δάφνις Κόκκινος. Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Ρήγος εκφράζει την αγάπη του για τους «Γάμους» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τους χορογράφησα σε όλες τις δεκαετίες της ζωής μου. Ήταν το πρώτο έργο που έκανα με την Οκτάνα στη δεκαετία του ’90. Τώρα, ένα όνειρο ζωής πραγματοποιείται, αφού θα ζωντανέψει από τους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ». Για τον Ludovico Pace, το «Τραγούδι του Αηδονιού» είναι «ένα έργο υψηλής αισθητικής και μεγάλου βαθμού δυσκολίας και αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους χορευτές να το χορέψουν».

Info: «Από τη Ρωσία με αγάπη – Τρίπτυχο χορού Στραβίνσκι» / 6, 7, 10, 13, 19, 21 Απριλίου 2019 / Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Ώρα έναρξης: 20.00 (Κυριακές: 18.30)

MHT