10-καθαριστικά-balms-που-αφαιρούν-κάθε-ίχνος-223286
©@maralafontan

O χρυσός κανόνας του μακιγιάζ είναι να μην αμελούμε ποτέ να το αφαιρούμε. Μαζί με την απολέπιση και τη βαθιά ενυδάτωση, το ντεμακιγιάζ συμπληρώνει την τριπλέτα της ολοκληρωμένης καθημερινής περιποίησης και αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα πρόληψης της πρόωρης γήρανσης.

Από λοσιόν, μέχρι γαλακτώματα και gel, υπάρχουν διάφορα προϊόντα καθαρισμού του προσώπου, τόσα ώστε να προσαρμόζονται σε κάθε ανάγκη και επιδερμίδα. Κοινός τους στόχος είναι πάντα η αποτελεσματική αφαίρεση του make up αλλά και η αποφυγή πρόκλησης ερεθισμών, για αυτό και τα brands εξελίσσουν συνεχώς τις φόρμουλές τους, προσφέροντας όλο και πιο λειτουργικά beauty products. Ανάμεσά τους, βρίσκουμε και τα καθαριστικά balms, τα ενυδατικά και oily προϊόντα ντεμακιγιάζ που καθαρίζουν σε βάθος και αφήνουν την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη.

Τα cleansing balms είναι ομολογουμένως ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να διαλύσετε κάθε ίχνος μακιγιάζ και ταυτόχρονα να αφαιρέσετε αποτελεσματικά ακαθαρσίες και ρύπους από το πρόσωπο. Συνήθως η υφή τους μοιάζει oily, ωστόσο μόλις έρθουν σε επαφή με νερό μετατρέπονται σε απαλό γαλάκτωμα που απομακρύνει ακόμη και το πιο ισχυρό make up. Μόλις πάρετε την απαραίτητη ποσότητα στα χέρια σας, τα τρίβετε ήπια και στη συνέχεια κάνετε μασάζ στο πρόσωπο για 30 με 60 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά ξεπλένετε. Ένα ενυδατικό toner ή serum θα ολοκληρώσει τέλεια τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ.

Παρακάτω, ανακαλύψτε τα 10 cleansing balms που προτείνει τώρα η Vogue:

©Elemis

Pro-Collagen Rose Cleansing Balm, Elemis

©Augustinus Bader

The Cleansing Balm, Augustinus Bader

©Chantecaille

Rose de Mai Cleansing Balm, Chantecaille

©Youth to the People

Superberry Dream Cleansing Balm, Youth to the People

©Then I Met You

Living Cleansing Balm, Then I Met You

©Belif

Aqua Bomb Makeup Removing Cleansing Balm, Belif

©Alpha-H

Melting Moments Cleansing Balm, Alpha-H

©Omorovicza

Thermal Cleansing Balm, Omorovicza

©Drunk Elephant

Slaai Makeup – Melting Butter Cleanser, Drunk Elephant

©Wishful

Clean Genie Cleansing Butter, Wishful

Διαβάστε επίσης | 5 προϊόντα ομορφιάς που πέρασαν το τεστ της Vogue