10-tips-για-ένα-πετυχημένο-τατουάζ-115929
©Getty Images

Η επιλογή του σωστού τατουάζ, ενός σχεδίου που θα μας ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής μας, εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Κάποιοι από αυτούς είναι η τοποθεσία, το σχέδιο, το μέγεθος και φυσικά ο tattoo artist. Πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως το δικό μας τατουάζ θα αντέξει στο χρόνο; Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα μετανιώσουμε για την επιλογή μας; Την απάντηση έχει ο πιο διάσημος tattoo artist στη Νέα Υόρκη, ο Bang Bang, o οποίος μιλά στη Vogue και μοιράζεται τα μυστικά του.

Γνωστός για το τατουάζ που έκανε στον Justin Bieber ενώ βρισκόταν στον αέρα, στο ιδιωτικό του αεροπλάνο, ο καλλιτέχνης που σημάδεψε το γοφό της Rihanna και που ‘χτύπησε’ τη λέξη ‘bacon’ στο πόδι της Cara Delevingne, ο Bang Bang είναι ο άνθρωπος στον οποίο θα απευθυνθούν οι celebrities προκειμένου να αποκτήσουν ένα ακόμα σχέδιο στο σώμα τους.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του”, εξηγεί ο Bang Bang- κατά κόσμον Keith McCurdy-. Κάποιες περιοχές του σώματος κινούνται περισσότερο από άλλες, κάποιες εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο, και φυσικά παίζει ρόλο και η καθαριότητα του δέρματος προκειμένου ένα τατουάζ να αντέξει στο χρόνο χωρίς να φθαρεί”. https://www.instagram.com/p/386J58FchM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

Πάρτε το χρόνο σας για να καταλήξετε στο τι θέλετε

“Όσον αφορά τη τοποθεσία, χρησιμοποιείστε τη λογική σας. Οποιοδήποτε μέρος του σώματος αλλάζει με τα χρόνια ή εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο θα φθείρει το τατουάζ. Επιπλέον, τα λευκά αιμοσφαίρια προσπαθούν να παλέψουν το ξένο σώμα στο δέρμα, το μελάνι, άρα αυτό ήδη ξεκινάει μια φυσική φθορά. Γι’ αυτό έχει πολύ σημασία η υγιεινή του δέρματος”.

Η επιλογή του tattoo artist

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε κάποιον του οποίου η δουλειά σας εμπνέει και σας ταιριάζει. Είτε το θέλετε είτε όχι, η μέρα που θα κάνετε το τατουάζ θα σας εντυπωθεί στη μνήμη. Επίσης, καθώς η βελόνα έρχεται σε επαφή με το αίμα, βεβαιωθείτε πως ο άνθρωπος που θα επιλέξετε έχει τις γνώσεις, τη σωστή τεχνική αλλά και πιστοποιήσεις”.

Ακούστε τις συμβουλές των ειδικών

Πολλοί πελάτες έρχονται με έρευνες μηνών, ακόμα και χρόνων προκειμένου να καταλήξουν στο τι τους ταιριάζει. Αρκετές φορές έχουν κάποιο δικό τους σχέδιο ή κάποιου άλλου καλλιτέχνη. Όμως επειδή δεν είναι ειδικοί, τις περισσότερες φορές αφήνονται στα χέρια μας και βρίσκουμε εμείς το σχέδιο. Όταν κάποιος έρχεται σε μένα και μου δίνει την ελευθερία να κάνω ότι θέλω, τότε δημιουργώ κάτι πραγματικά μοναδικό”. https://www.instagram.com/p/Bku4Qlynx8c/?igshid=6a8pm42opf5h

Μην επηρεάζεστε από τη ‘μόδα’

Πριν από δέκα χρόνια τα τατουάζ που έβλεπε ο κόσμος σε celebrities έπαιζαν ρόλο στην απόφασή τους. Σήμερα ο κόσμος των τατουάζ έχει αλλάξει και ρόλο παίζει η ακρίβεια, η μοναδικότητα και τα διακριτικά σχέδια. Τα σχέδια αλλάζουν συνεχώς και η ζήτηση γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Τη δεκαετία του ’90 ήταν στη μόδα τα tribal με τις χοντρές γραμμές και τα χρώματα, ενώ το 2000 τα τατουάζ έγιναν πιο σκληρά, πιο ανδρικά”.

Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς

Τα μικρά, λεπτά τατουάζ αλλοιώνονται πιο γρήγορα από τα μεγάλα. Ωστόσο, μια επίσκεψη στον tattoo artist κάθε 10 με 20 χρόνια θα κάνει το τατουάζ σας να φαίνεται καινούριο. Αυτές είναι πληροφορίες που πρέπει να δίνονται από τον άνθρωπο που θα σας το κάνει. Το σχέδιο, το πάχος της βελόνας, το σημείο και η τεχνική είναι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στο πως θα εξελιχθεί ένα τατουάζ μέσα στα χρόνια. Σκεφτείτε ένα σχέδιο που γίνεται σε ένα κομμάτι χαρτί με ένα μαρκαδόρο. Σε 20, 30 ή 50 χρόνια το μελάνι θα αρχίσει να διασπάται στο δέρμα και να απλώνει, όπως ακριβώς ένας μαρκαδόρος στο χαρτί. Όσο πιο μεγάλο είναι το σχέδιο, τόσο λιγότερο εμφανές θα είναι”.https://www.instagram.com/p/BYCOlQIlrQs/?igshid=4fx551wg348x

Σκεφτείτε το χρώμα

Τα χρωματιστά μελάνια δεν έχουν όλα την ίδια αντοχή στο χρόνο. Το μαύρο έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε άνθρακα και άρα κρατάει περισσότερο. Αν έχετε ένα μαύρο τατουάζ στο χέρι σας θα παραμείνει το ίδιο, ενώ αν έχετε ένα ουράνιο τόξο, τότε τα χρώματα θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν, αλλά όχι ταυτόχρονα. Το κόκκινο μελάνι είναι αυτό που το δέρμα απορροφά πιο γρήγορα και άρα ξεθωριάζει περισσότερο”.

Το σωματικό κόστος

Ο πόνος του τατουάζ δεν είναι οξύς και άμεσος, όπως για παράδειγμα αν χτυπήσει κάποιος το δάχτυλό του. Έχει να κάνει με την αντοχή και την υπομονή. Το να κάθεσαι ακίνητος για ώρες ενώ κάποιος σε πονάει- η αίσθηση μοιάζει περισσότερο με γδάρσιμο- θέλει υπομονή. Όταν ξέρεις ότι έχεις μόνο 5 λεπτά ακόμα μπροστά σου είναι πιο εύκολο να το αντέξεις”.

Η φροντίδα του τατουάζ

Η φροντίδα του σημείου μετά το τατουάζ είναι ζωτικής σημασίας για το πόσο θα αντέξει το σχέδιο. Πρέπει να διατηρείτε το δέρμα καθαρό και ενυδατωμένο προκειμένου να αποφύγετε σπασίματα στο χρώμα και σημάδια. Αυτά φαίνονται αφού επουλωθεί πλήρως το δέρμα”.

Επιλέξτε τη σωστή κρέμα

“Τα περισσότερα προϊόντα που υπάρχουν για τη φροντίδα των τατουάζ δεν είναι σωστά ούτε για το δέρμα ούτε για το ίδιο το τατουάζ. Είμαι κατά των προϊόντων που έχουν βάση το πετρέλαιο, όπως η βαζελίνη. Δημιουργεί ένα αδιαπέραστο στρώμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας που δεν της επιτρέπει να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά και την υγρασία που χρειάζεται. Προτείνω κρέμες που έχουν σαν βάση το βούτυρο καρύδας ή το shea butter, καθώς θρέφουν το δέρμα και του επιτρέπουν να αναπνέει”.

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό

“Αν θέλετε το τατουάζ να είναι όπως τη πρώτη μέρα που το κάνατε, να βάζετε πάντα αντηλιακό. Οι ακτίνες UV είναι εχθροί του μελανιού. Η τεχνική laser που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του τατουάζ είναι συμπυκνωμένες ακτίνες UV που εξαφανίζουν το μελάνι”.

Read more at vogue.fr

MHT