χρώματα-μαλλιών-οι-τοπ-τάσεις-για-την-ά-301098
©Phil Oh

Τα χρώματα μαλλιών που θα δούμε την άνοιξη-καλοκαίρι 2024

Τα φυσικά χρώματα στα μαλλιά είναι ακόμα στη μόδα σε σημείο που έχουν γίνει μια διαχρονική τάση που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε στον κόσμο της ομορφιάς. «Θα δούμε ζεστούς και ουδέτερους τόνους, πιο φυσικούς και με καφέ ανταύγειες αλλά και σκούρα χρώματα με διακριτικές αντιθέσεις. Φυσικά και τα κομψά χρώματα που θα επικρατήσουν την επόμενη σεζόν, μας παρέχουν μια δόση ζεστασιάς και φινέτσας σε κάθε στυλ», μας λέει ο Santiago Agüero, hair expert στο Kevin Murphy. Ενώ από την Wella Professionals μας λένε επίσης ότι αυτά τα χρώματα είναι εμπνευσμένα από τις τάσεις ‘Make Up No Make Up’ και την ήσυχη πολυτέλεια που μας απασχολούν πολύ τον τελευταίο καιρό.

Συγκεντρώνουμε τις νέες τάσεις αυτών των πιο «φυσικών» χρωμάτων που θα είναι στη μόδα την άνοιξη-καλοκαίρι 2024, ώστε να εμπνευστείτε πριν επισκεφτείτε το κομμωτήριο.

Χρώματα μαλλιών: Οι τοπ τάσεις για την άνοιξη-καλοκαίρι 2024-1
©Phil Oh

Πλατινέ ξανθό: Η μεγάλη ανανεωμένη τάση

Αυτός ο ξανθός τόνος δεν έχει φύγει ποτέ από τη μόδα, αλλά έρχεται σε μια ανανεωμένη εκδοχή. Σύμφωνα με τον Santiago Agüero, πρόκειται να δούμε την πιο φυσική εκδοχή του πλατινέ ξανθού και εκείνες οι εκδοχές που είδαμε το φθινόπωρο-χειμώνα του 2023 θα μείνουν πίσω. «Την άνοιξη-καλοκαίρι, οι πιο χρυσές, μπεζ και φυσικές αντανακλάσεις θα είναι μια τάση, δίνοντας στα μαλλιά περισσότερη λάμψη και πιο φυσική εμφάνιση», εξηγεί ο ειδικός Kevin Murphy. Η Wella Professionals μας δείχνει και άλλες πλατινέ ξανθές αποχρώσεις, πιο φυσικές , όπως παστέλ, vanilla, champagne και rose.

Χρώματα μαλλιών: Οι τοπ τάσεις για την άνοιξη-καλοκαίρι 2024-2
©Phil Oh

Vanilla blonde

Σύμφωνα με τη Wella, ένα άλλο στοίχημα για τα ξανθά μαλλιά αυτή την άνοιξη είναι οι πιο μινιμαλιστικοί τόνοι. Το vanilla ή το peach blonde θα είναι οι πρωταγωνιστές. «Από ξανθές με φυσικό σκανδιναβικό τόνο έως πιο φυσικές σκούρες ξανθές με διακριτικές ανταύγειες για αντίθεση στον φυσικό τόνο των μαλλιών», τονίζει ο Agüero σε σχέση με αυτό το πιο εύκολο στη διατήρηση μπεζ χρώμα μαλλιών.

Σχετικά με το ποια απόχρωση του ξανθού να διαλέξετε, ο ειδικός του Kevin Murphy μας λέει ποιος τόνος μπορεί να σας ταιριάζει περισσότερο. Τα πολύ ξανθά χρώματα (όπως το πλατινέ) ευνοούν τα μαλλιά με layers ή bangs με υφή και μεγάλη κίνηση αλλά και τα φυσικά ξανθά, μακριά μαλλιά με λιγότερη υφή.”

Χρώματα μαλλιών: Οι τοπ τάσεις για την άνοιξη-καλοκαίρι 2024-3
©Phil Oh

Coffee browns: Η έμπνευση από τις stars

Οι καφέ τόνοι όχι μόνο εμπνέουν το μοντέρνο μακιγιάζ, αλλά και τον κόσμο της ομορφιάς. «Αυτές οι αποχρώσεις είναι μια τέλεια βάση ως ένα μόνο χρώμα μαλλιών ή για συνδυασμό με διαφορετικές τεχνικές balayage», λένε οι Wella Professionals.

«Το Latte Bronde αντανακλά ξανθούς και καστανούς τόνους όπως αυτοί του latte, με τον πλούτο και τη ζεστασιά των τόνων που υπάρχουν στο ρόφημα latte, συνδυάζοντας τους καφέ τόνους με τις διακριτικές λάμψεις του ξανθού», εξηγεί ο ειδικός στα μαλλιά Kevin Murphy. Ο stylist Juandiegoteo μας εξηγεί ότι «η προσθήκη αυτών των ξανθών highlights στο καφέ δείχνει καλή σε κάθε τύπο δέρματος, αν και είναι αλήθεια ότι όσοι έχουν πιο μαυρισμένο και πιο σκούρο δέρμα το υποστηρίζουν καλύτερα».

Χρώματα μαλλιών: Οι τοπ τάσεις για την άνοιξη-καλοκαίρι 2024-4
©Phil Oh

Θα δούμε επίσης και άλλες εκδοχές του καφέ στα μαλλιά: Caramel Machiatto και Mocha Hair. «Αυτά τα χρώματα επιδιώκουν να αναπαράγουν τους πλούσιους και νόστιμους τόνους που υπάρχουν στον καφέ, ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί πηγή δημιουργικής και ευέλικτης έμπνευσης για τη βιομηχανία ομορφιάς, δίνοντας αφορμή για καινοτόμες επιλογές χρωμάτων μαλλιών που αντανακλούν τη ζεστασιά και την πολυπλοκότητα», λέει ο Kevin Murphy.

Χρώματα μαλλιών: Οι τοπ τάσεις για την άνοιξη-καλοκαίρι 2024-5
©Phil Oh

Cherry Red και άλλες εκδοχές

Έχουμε ήδη δει την κοκκινομάλλα (στην εκδοχή της Cherry Red) Dua Lipa, τη Rosalía ή την Aitana και όπως φαίνεται αυτός ο τόνος μαλλιών ήρθε για να μείνει σε οποιαδήποτε από τις πολλές αποχρώσεις του. «Τα κοκκινωπά χρώματα συνεχίζουν να είναι μεγάλη τάση και θα τα δούμε σε διάφορες αποχρώσεις, από μαόνι ή κοκκινωπό χάλκινο μέχρι χάλκινο ξανθό. Πάνω απ’ όλα, την άνοιξη του 2024, θα κυριαρχούν οι καφέ αποχρώσεις και οι ανοιχτόχρυσοι χάλκινοι τόνοι», μας λέει ο Agüero. «Αυτές οι αποχρώσεις είναι τέλειες για γυναίκες που θέλουν μια δυνατή αλλαγή, αλλά χωρίς να χάσουν τη φυσικότητα και τη λάμψη των μαλλιών τους», μας λένε από την Wella Professionals.

Χρώματα μαλλιών: Οι τοπ τάσεις για την άνοιξη-καλοκαίρι 2024-6
©Phil Oh

Strawberry blonde : ανάμεσα σε ξανθό και καστανό

Για ξανθά μαλλιά που θέλουν επίσης να ενταχθούν στην redhead τάση χωρίς να αλλάξουν τόσο ριζικά, έχουμε την εκδοχή του Strawberry Makeup, αλλά για τα μαλλιά. «Αυτός ο διακριτικός και παστέλ τόνος θα φανεί τονίζοντας τα ανοιχτόχρωμα ξανθά μαλλιά. Είναι ένα τέλειο στοίχημα για να διαφοροποιήσετε οποιoδήποτε άνοιγμα όπως babylights, highlights ή balayage», εξηγεί ο Agüero. Στη Wella είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός ο κοκκινωπός τόνος «είναι τέλειος για να τονώνει και να φωτίζει το περίγραμμα των μαλλιών.» Και, επιπλέον, είναι μια ανανεωμένη έκδοση των highlights Money Piece σε πιο ζεστούς τόνους.

Χρώματα μαλλιών: Οι τοπ τάσεις για την άνοιξη-καλοκαίρι 2024-7
©Phil Oh

Metallic τόνοι

Αν είστε από εκείνες που πρέπει να τολμήσετε και να δοκιμάσετε χρώματα μακριά από φυσικά για να ξεχωρίσετε και να πειραματιστείτε με τα μαλλιά σας, οι metallic τόνοι θα είναι η καλύτερη επιλογή σας την άνοιξη-καλοκαίρι. «Αυτοί οι τόνοι θα είναι μια τάση στα κοντά και με υψηλή υφή μαλλιά, όπως τα pixies, τα πολύ κοντά μαλλιά και τα mullet», εξηγεί ο Kevin Murphy. Επιπλέον, ο Agüero τονίζει ένα χρώμα που θα είναι το αστέρι της σεζόν: «Το metallic blue θα είναι ένα εξαιρετικό στοίχημα για τους πιο τολμηρούς».

Η Wella Professionals προειδοποιεί: «Η Gen Z είναι αυτή που πειραματίζεται περισσότερο και εδώ βλέπουμε ότι η μόδα είναι πολύ διαφορετική». Μακριά από φυσικότητα, μπορούμε να δούμε και άλλα χρώματα όπως blue navy, πλατινέ μοβ, ανθρακί ή πολύ ζεστό μπρονζέ.

Διαβάστε επίσης | Blue Monday: Πώς να ξεπεράσετε την πιο θλιβερή ημέρα του χρόνου;

MHT