φράντζα-στο-πλάι-το-νέο-hairstyle-που-αγαπούν-ο-310097
©@dualipa

Παρατηρώντας τα 10s να αναβιώνουν στη μόδα, ήταν θέμα χρόνου να δούμε τις τάσεις της δεκαετίας να επιστρέφουν και στην ομορφιά, με την φράντζα να αποτελεί το νέο must-try hairstyle.

Ένα χτένισμα που όλες λίγο πολύ έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν, η φράντζα στο πλάι είναι χαρακτηριστικό στοιχείο των 10s και όπως όλα δείχνουν έχει επιστέψει επίσημα για την άνοιξη 2024.

View this post on Instagram

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Γνωστή για τις fashion forward εμφανίσεις της, η Dua Lipa ήταν από τις πρώτες που το δοκίμασε. Φροντίζοντας να είναι καλοχτενισμένη και με όγκο, έστρεψε τη φράντζα της στο πλάι και βρήκε έναν από τους πιο κομψούς τρόπους να αναδείξει το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά της. «Για μένα, το ίσιωμα μιας φράντζας είναι ξεκάθαρα no-go, η φράντζα θέλει αέρα και όγκο», είπε η hair expert Jessica Gillin.

Τα σημερινά Side Swept Bangs είναι η λύση για να δώσετε στα μαλλιά σας τον πολυπόθητο όγκο. Πρόκειται για ένα στιλ που θυμίζει περισσότερο 60s παρά  10s και δείχνει τόσο σέξι, όσο και ανεπιτήδευτο.

Αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε τα Side Swept Bangs, η Jessica Gillin  συμβουλεύει να μη ζητήσετε φράντζα στο πλάι, αλλά μάλλον τούφες μαλλιών που δεν χωρίζονται στη μέση αλλά τείνουν ελαφρώς στο πλάι. Σκοπός είναι τα μαλλιά να δείχνουν φυσικά και ελαφρώς στιλιζαρισμένα. «Η φράντζα στο πλάι ταιριάζει σε όλους, αρκεί να υπάρχουν μερικές τούφες και στις δύο πλευρές και όχι μόνο στη μία», τονίζει η ειδικός.

View this post on Instagram

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Το σχήμα του προσώπου δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο για αυτό χτένισμα, αλλά ο τύπος των μαλλιών είναι σίγουρα η πιο βασική συνισταμένη. Αν έχετε πολύ σγουρά μαλλιά, για παράδειγμα, θα δυσκολευτείτε λίγο. Το ερώτημα είναι πόσο χρόνο μπορείτε να ξοδεύετε για το στέγνωμα με πιστολάκι κάθε πρωί. Η Jessica Gillin συνιστά «να στεγνώνετε τη φράντζα με μια μικρή στρογγυλή βούρτσα σε ήπια θερμοκρασία. Στη συνέχεια, τυλίξτε τούφα-τούφα τα μαλλιά, στερεώστε τα με τσιμπιδάκια και αφήστε τα να κρυώσουνγια λίγο – αυτό καθορίζει τον όγκο».

Διαβάστε επίσης | Τα 6 κουρέματα που κάνουν τώρα οι Γαλλίδες

MHT