τα-κουρέματα-του-φθινοπώρου-σύμφωνα-μ-240767
©Getty Images

Πριν ανανεώσετε το look σας με ένα ένα νέο κούρεμα, φροντίστε να έχετε κατά νου ότι δεν είναι όλα τα στυλ κολακευτικά για όλα τα πρόσωπα. Με τον ερχομό του φθινοπώρου και τις νέες τάσεις να μας ωθούν στο να κάνουμε αλλαγές, η πρώτη μας σκέψη για πειραματισμούς πάει στα μαλλιά, ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά, όπως και το σχήμα του προσώπου σας ή την υφή των μαλλιών σας.

Στα trending κουρέματα για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2022, τα κλασικά layers κυριαρχήσαν στα στρογγυλά και τα τετράγωνα πρόσωπα, καθώς και τα μακριά bangs σε οβάλ πρόσωπα ή ακόμη και τα ίσια τελειώματα με χωρίστρα στη μέση, που ταιριάζουν τέλεια στις περισσότερες γυναίκες. Για να μιλήσουμε γι’ αυτό, δεν μένουμε μόνο στις προτάσεις των catwalks, αλλά μιλήσαμε με τον Octavio León, έναν stylist με περισσότερα από 11 χρόνια στο χώρο των εκδόσεων, του οποίου η δουλειά εμφανίζεται συνέχεια στις σελίδες της Vogue.

Κουρέματα για κάθε σχήμα προσώπου

Τα κουρέματα του φθινοπώρου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας-1
©Chanel

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα

Το στρογγυλό πρόσωπο δεν έχει καθορισμένες γωνίες, τα μάγουλα είναι πιο μεγάλα, τα ζυγωματικά απαλά. Είναι απαραίτητο λοιπόν να κάνετε ένα κούρεμα που θα δώσει στα χαρακτηριστικά του προσώπου σας την ψευδαίσθηση ενός μακρύτερου σχήματος. «Αυτή τη σεζόν, μακριά κουρέματα με layers, αφέλειες και μια χωρίστρα στη μέση, είναι η καλύτερη επιλογή για τα στρογγυλά πρόσωπα, αφού θα έχετε ένα contour εφέ, που θα καθορίσει καλύτερα τα χαρακτηριστικά σας», σχολιάζει ο stylist.

Τα κουρέματα του φθινοπώρου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας-2
©GoRunway

Κούρεμα για οβάλ πρόσωπο

Γενικά, έχοντας συμμετρία στα χαρακτηριστικά, τα περισσότερα κουρέματα θα είναι τέλεια για τον συγκεκριμένο τύπο προσώπου. Τα μάγουλα είναι πιο μεγάλα και το σχήμα πιο στενό προς το πηγούνι, γι’ αυτό και θεωρείται το ιδανικό πρόσωπο. Ξεχάστε τους κανόνες, γιατί μπορείτε να δοκιμάσετε οποιοδήποτε στυλ, από το κλασικό bob, τα μεσαία ή μακριά layers, κάθε είδους bangs, ακόμα και τα πιο εναλλακτικά κοψίματα όπως τα mullets.

Τα κουρέματα του φθινοπώρου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας-3
©GoRunway

Κούρεμα για πρόσωπο διαμάντι

Το πρόσωπο, σε σχήμα ρόμβου ή διαμαντιού, είναι μακρόστενο σε σχέση με τα ζυγωματικά, τα μάγουλα είναι πιο φαρδιά, ενώ το μέτωπο και το σαγόνι είναι στενά.«Για πρόσωπα σε σχήμα διαμαντιού, η καλύτερη επιλογή είναι αφέλειες και πιο έντονα layers, που θα δώσουν όγκο και θα δημιουργήσουν waves», λέει ο expert.

Τα κουρέματα του φθινοπώρου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας-4
©GoRunway

Κούρεμα για τετράγωνο πρόσωπο

Εάν έχετε ένα τετράγωνο πρόσωπο, με φαρδύ μέτωπο και πηγούνι, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε μακριά κουρέματα, είτε ίσια είτε σε κυματιστές υφές. «Τα τετράγωνα πρόσωπα μπορούν να δείχνουν τέλεια σε μεσαία ή μακριά μαλλιά και με αόρατα layers, αφαιρώντας βάρος από τα μαλλιά και απαλύνοντας τα χαρακτηριστικά», λέει στη Vogue.

Τα κουρέματα του φθινοπώρου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας-5
©GoRunway

Κούρεμα για ορθογώνιο πρόσωπο

«Για ορθογώνια πρόσωπα, η καλύτερη επιλογή είναι τα layered waves με ίσια bangs για την εναρμόνιση του μήκους του προσώπου», λέει ο León. Εάν έχετε ίσιο σαγόνι και μέτωπο ίδιου πλάτους, το μυστικό είναι να επιλέξετε κουρέματα που μικραίνουν οπτικά το μήκος του προσώπου, με αυτά που δίνουν όγκο στα πλαϊνά και όχι κατά μήκος.

Τα κουρέματα του φθινοπώρου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας-6
©GoRunway

Κούρεμα για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Το συγκεκριμένο πρόσωπο χαρακτηρίζεται από φαρδύ μέτωπο και ζυγωματικά, ενώ το σαγόνι είναι πιο στενό. Για να εξισορροπήσετε τα χαρακτηριστικά σας, μπορείτε να πειραματιστείτε με ένα κούρεμα μέχρι τους ώμους, είτε με ίσια είτε με μαλλιά με όγκο και να απαλύνετε τις γωνίες.

Διαβάστε επίσης | 10 body scrub για έξτρα απαλό δέρμα μετά τις διακοπές