πώς-να-επιλέξετε-τα-σωστά-γυαλιά-ανάλο-235201
©George Angelis/Shot by Gio

Το να επιλέξετε το σωστό ζευγάρι γυαλιών ηλίου αποτελεί πρόκληση, ειδικά όταν δεν ξέρετε ποιο είναι το σχέδιο που ταιριάζει καλύτερα στο σχήμα του προσώπου σας. Τα γυαλιά χρειάζονται έρευνα πριν αποφασίσουμε να επενδύσουμε, καθώς δεν είναι όλα τα στυλ ιδανικά για το κάθε πρόσωπο. Αρκεί μόνο να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά μας για να βρούμε το τέλειο μοντέλο που μας αντιπροσωπεύει και θα κολακεύει κάθε μας εμφάνιση.

Το κλειδί για να βρείτε τα πιο κατάλληλα γυαλιά για εσάς, είναι να προσδιορίσετε τον τύπο του προσώπου σας. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή αρχή. Αφού το βρείτε, τότε θα πρέπει να ξέρετε ποιος τύπος σκελετού είναι ιδανικός για το σχήμα του προσώπου σας. Κάθε πρόσωπο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά που πρέπει να τονίσετε ή να καμουφλάρετε. Η αλήθεια είναι ότι είναι σημαντικό να επιλέξουμε ένα κομμάτι που θα αναδεικνύει το πρόσωπο μας καθώς τα γυαλιά αποτελούν μια πολύ καλή επένδυση.

Πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-1
©George Angelis/Shot by Gio

Υπάρχουν αμέτρητα σχέδια και φακοί για να διαλέξετε, από πιο παραδοσιακά μοντέλα όπως εκείνα που είχε φορέσει η Marylin Monroe στο How To Marry A Millionaire, ή τα μικρά metallics από την ταινία Matrix, όπως και μερικά καινούρια με sustainable φακό. Αλλά τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία αν δεν είστε σίγουροι για το ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας και ποια είναι τα ιδανικά γυαλιά που σας ταιριάζουν. Η  Vogue συγκέντρωσε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για να επιλέξετε το σωστό ζευγάρι γυαλιών ανάλογα με το πρόσωπο σας.

Ποιοι είναι οι φακοί που κολακεύουν κάθε τύπο προσώπου;

Πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-2
©George Angelis/Shot by Gio

Χαρακτηριστικά στρογγυλού προσώπου

Μεγάλο μέτωπο

Μεγάλα μάγουλα

Στρογγυλεμένο πιγούνι

Τα στρογγυλά πρόσωπα δεν έχουν γωνίες και έντονα ζυγωματικά. Όταν αγοράζετε ένα ζευγάρι γυαλιά, ο βασικός σας στόχος πρέπει να είναι να κάνετε αντίθεση με τις φυσικές καμπύλες του προσώπου σας, γιατί με αυτόν τον τρόπο το πρόσωπο σας θα φαίνεται πιο αδύνατο και μακρύτερο. Σκεφτείτε τι θα φορούσε η τραγουδίστρια Selena Gomez ή η Emma Stone, και οι δύο έχουν οβάλ πρόσωπα. Εφόσον έχετε το πρόσωπο τους στο μυαλό σας, θα πρέπει να αναζητήσετε αυτά τα χαρακτηριστικά για να επιλέξετε με επιτυχία ένα ζευγάρι που να  σας ταιριάζει:

Εντυπωσιακές λεπτομέρειες

Μεγάλα και ψηλά (ακόμα και εμπριμέ ή με έντονα χρώματα)

Λεπτά ή διάφανα (ό,τι έχει μεγαλύτερη απόσταση από τα μάτια σας)

Πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-3
©George Angelis/Shot by Gio

Χαρακτηριστικά οβάλ προσώπου

Ισορροπημένες αναλογίες

Ψηλά ζυγωματικά

Στενό πηγούνι

Θεωρείται το ιδανικό σχήμα προσώπου, χάρη στο πόσο ισορροπημένες είναι οι αναλογίες του. Σχεδόν κάθε τύπος φακού θα είναι κολακευτικός για πρόσωπα, όπως της Bella Hadid, που έχουν οβάλ τύπο προσώπου. Το μόνο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να αποφύγετε την αλλαγή της φυσικής ισορροπίας των χαρακτηριστικών σας.

Φακοί που είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι από το πιο φαρδύ μέρος του προσώπου.

Fun σχήματα

Χρώματα και υφές.

Πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-4
©George Angelis/Shot by Gio

Τετράγωνο προσώπο

Προεξέχουσα γνάθος

Γωνιακά χαρακτηριστικά

Μεγάλο μέτωπο

Τα τετράγωνα πρόσωπα, όπως αυτά της Olivia Wilde και της Angelina Jolie, διακρίνονται από έντονες γωνίες, ειδικά στη γραμμή του σαγονιού. Αυτό που πρέπει να προσέξετε στα γυαλιά είναι να είναι αντίθετα από το φυσικό σχήμα του προσώπου σας, δηλαδή να μην έχουν γωνίες. Ο στόχος είναι ο σκελετός να μεγεθύνει και να απαλύνει το πρόσωπο και να δώσει καμπύλες. Θα πρέπει να αναζητήσετε σκελετούς που να είναι έτσι:

Στρογγυλά ή οβάλ σχήματα

Λεπτοί σκελετοί

Ουδέτερα χρώματα

Πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-5
©George Angelis/Shot by Gio

Πρόσωπο με σχήμα καρδιάς

Μεγάλο μέτωπο

Στενό και μυτερό πιγούνι

Ψηλά ζυγωματικά

Το πρόσωπο σας θυμίζει καρδιά, αυτό σημαίνει ότι το πιο φαρδύ μέρος του προσώπου σας είναι από πάνω και το πιο στενό στο κάτω μέρος. Όταν επιλέγετε ένα ζευγάρι γυαλιά, στόχος πρέπει να είναι να μικρύνετε την αντίθεση στο πρόσωπο σας, δηλαδή να μικραίνει το πλάτος στο πάνω μέρος και να μεγαλώνει το κάτω μέρος. Είναι προτιμότερο να αναζητήσετε σχέδια που πληρούν όλα αυτά τα σημεία:

Σκελετοί που είναι πιο μεγάλοι στο πάνω μέρος

Λεπτομέρειες στο κάτω μισό

Ανοιχτά χρώματα

Διαβάστε επίσης | Jennifer Lopez και Ben Affleck: Παντρεύτηκαν στο Λας Βέγκας

MHT