garnier-green-beauty-η-πράσινη-πρωτοβουλία-που-αλλάζει-147537
©Courtesy of Garnier

Ομορφιά: Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη για ουσιαστική, ριζική αλλαγή αποτελεί προτεραιότητα όλων. Τα πρωτοφανή γεγονότα των τελευταίων μηνών έχουν στρέψει την προσοχή στις περιβαλλοντικές, υγειονομικές και κοινωνικές διαστάσεις της παγκόσμιας κοινότητας, τονίζοντας την αναγκαιότητα της διαφάνειας και της εκπλήρωσης των προσδοκιών των σύγχρονων καταναλωτών, που θέτουν ως ύψιστη προτεραιότητα τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων τους στον πλανήτη.

Η βιωσιμότητα αποτελεί δέσμευση της Garnier εδώ και πολλά χρόνια. Αναπτύσσοντας πιο φυσικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας συστατικά από βιώσιμους πόρους και δίκαιου εμπορίου, και φέρνοντας, για πρώτη φορά, προϊόντα βιολογικής πιστοποίησης στη μαζική αγορά της περιποίησης, τώρα, η νούμερο ένα φυσική μάρκα στον κόσμο (πηγή: Euromonitor 2018), είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τρόπο που λειτουργεί η βιομηχανία της ομορφιάς.

Garnier Green Beauty: Η πράσινη πρωτοβουλία που αλλάζει ουσιαστικά τον κόσμο της ομορφιάς-1
©Courtesy of Garnier

Η πράσινη επανάσταση που ξεκινά, ακούει στο όνομα «Green Beauty» και αποτελεί μια ολιστική, ολοκληρωμένη στρατηγική βιωσιμότητας. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να μετασχηματιστεί κάθε στάδιο της αλυσίδας αξίας της Garnier, μειώνοντας ή εξαλείφοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο μέσα από τους ακόλουθους τομείς: 

Aνακυκλώσιμες & Aνακυκλωμένες Συσκευασίες:

Έως το 2025, η Garnier έχει σαν στόχο τη χρήση 0% Νέου Πλαστικού στις συσκευασίες της, εξοικονομώντας 37.000 τόνους νέου πλαστικού τον χρόνο, ενώ όλες οι συσκευασίες της θα είναι επίσης επαναχρησιμοποιoύμενες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες.

Συνθέσεις Φιλικές στο Περιβάλλον:

Έως το 2022, όλα τα φυτικής προέλευσης και τα ανανεώσιμα συστατικά θα προέρχονται από βιώσιμες πηγές,  και έως το 2025 το 100% των νέων προϊόντων Garnier θα έχουν βελτιωμένο περιβαλλοντικό προφίλ.

Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας:

Έως το 2025, το 100% των βιομηχανικών εγκαταστάσεών της εταιρείας θα έχουν Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα χάρη στη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.

Συστατικά από Βιώσιμες Πηγές:

Έως το 2025, η Garnier θα ενδυναμώσει 800 κοινότητες παγκοσμίως, στο πλαίσιο του προγράμματος Αλληλέγγυου Πορισμού.

Όσον αφορά στα ζητήματα διαφάνειας και ειλικρινούς δέσμευσης, η «Green Beauty» στρατηγική περιλαμβάνει μια Έκθεση Προόδου Βιωσιμότητας, η οποία εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια ως προς τις δράσεις της Garnier και είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας. Η Έκθεση παρέχει μια σαφή επισκόπηση της προόδου της μάρκας, έργο που ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια ειδικών και επιστημόνων. Όλα τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στην Έκθεση έχουν επίσης αξιολογηθεί από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία PWC.

Garnier Green Beauty: Η πράσινη πρωτοβουλία που αλλάζει ουσιαστικά τον κόσμο της ομορφιάς-2
©Courtesy of Garnier

Η εκκίνηση της «Green Beauty» συνοδεύεται από ένα κύμα λανσαρισμάτων νέων προϊόντων, με κάθε νέο λανσάρισμα να υποστηρίζει με τη σειρά του τις βιώσιμες δεσμεύσεις της μάρκας:

Garnier Bio Hemp, με νέα συσκευασία από χαρτόνι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Garnier Botanic Therapy Ecopack: με μειωμένη ποσότητα χρησιμοποιούμενου πλαστικού κατά 80% συγκριτικά με μπουκάλια της μάρκας αντίστοιχης χωρητικότητας.

Έτσι, και θέτοντας στο επίκεντρο τον αντίκτυπο των περιβαλλοντικών μας συνηθειών, η δέσμευση της Garnier για «Green Beauty» έχει σαν πρωταρχικό στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές τη στιγμή της αγοράς. Συνεπώς, ως μέρος του προγράμματος L’Oréal for the Future, η Garnier θα είναι η πρώτη μάρκα που θα εφαρμόσει τη Σήμανση Περιβαλλοντικού & Κοινωνικού Αντικτύπου Προϊόντος, μηχανισμό που, ξεκινώντας από τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, αποδίδει σε κάθε προϊόν μια βαθμολογία βιωσιμότητας, από το Α μέχρι το Ε, με την ένδειξη «Α» να αντιστοιχεί σε προϊόντα με εξαιρετικά καλό προφίλ. Η βαθμολογία βασίζεται σε 14 περιβαλλοντικούς παράγοντες – από την πηγή προέλευσης, την παραγωγή και τη μεταφορά μέχρι τη χρήση και την ανακύκλωση και τα δεδομένα επαληθεύονται από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Bureau Veritas Certification. Η Σήμανση Περιβαλλοντικού & Κοινωνικού Αντικτύπου για τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Garnier θα είναι προσβάσιμη για τους καταναλωτές, αρχικά, στην ιστοσελίδα περιποίησης μαλλιών της μάρκας στη Γαλλία και αργότερα σε διεθνές επίπεδο.

Garnier Green Beauty: Η πράσινη πρωτοβουλία που αλλάζει ουσιαστικά τον κόσμο της ομορφιάς-3
©Courtesy of Garnier

«Η Green Beauty στρατηγική μας θα μετασχηματίσει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε. H πρωτοβουλία αυτή, που έχουμε δημιουργήσει μαζί με τους συνεργάτες, τους ερευνητές και τους πελάτες μας, ρίχνει το φως σε μια σειρά φιλόδοξων επιδιώξεων που υποστηρίζονται από απτούς στόχους. Δεσμευόμαστε να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη και να καινοτομήσουμε για ένα βιώσιμο μέλλον. Θα πάρει χρόνο, αλλά η “Green Beauty” δέσμευσή μας για θα μεταμορφώσει την Garnier και ευελπιστούμε και τη βιομηχανία της ομορφιάς στο σύνολό της», δήλωσε ο  Πρόεδρος της Garnier, Adrien Koskas.

MHT