γιατί-δεν-πρέπει-να-αφήνετε-τα-μαλλιά-σ-262438
©@chloelecareux

Το στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι είναι μια διαδικασία hair care που περιβάλλεται από διάφορους μύθους. Ο πιο γνωστός είναι πως η θερμότητα που εκπέμπει το πιστολάκι, ειδικά σε καθημερινή βάση, καταστρέφει την τρίχα και για αυτό θα ήταν προτιμότερο να αφήνουμε τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά, με τον αέρα.

Αν και η παραπάνω άποψη μπορεί να έχει μια δόση αλήθειας, οι ειδικοί έρχονται να επισημάνουν πως το να αφήνουμε τα μαλλιά βρεγμένα μέχρι να στεγνώσουν από μόνα τους, μπορεί να τα βλάψει πολύ περισσότερο από τη θερμότητα μιας συσκευής. Γιατί; Ο λόγος είναι απλός.

Όταν τα μαλλιά παραμένουν βρεγμένα για πολλή ώρα, η υγρασία περνάει στην ίνα της τρίχας και αυτό προκαλεί φθορά. Παρόλο που τα μαλλιά είναι φτιαγμένα για να μπορούν να απορροφούν το νερό, η υπερβολική υγρασία δεν τα βοηθάει να δυναμώσουν, ειδικά αν είναι ήδη ταλαιπωρημένα από βαφές και hairstyling. Συνεπώς, το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μαλλιά που φριζάρουν ή είναι αδύναμα και θαμπά, μια συνθήκη που με το πιστολάκι θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Σγουρά μαλλιά και νερό

Αν έχετε σγουρά μαλλιά και συνηθίζετε να τα βρέχετε μέσα στην ημέρα για να τονώσετε τις μπούκλες, οι ειδικοί συμβουλεύουν να το σταματήσετε. Αντιθέτως, μπορείτε να τα λούζετε πιο συχνά, και ύστερα να τα στεγνώνετε με πιστολάκι, για να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Πετσέτα με μικροΐνες

Η ιδανικότερη πετσέτα για το σωστό τράβηγμα των υγρών μετά το λούσιμο είναι αυτή με τις μικροΐνες. Οι συγκεκριμένες πετσέτες μπορούν να απορροφούν πολύ περισσότερη υγρασία και την ίδια στιγμή να μη καταστρέφουν την τρίχα. Προσοχή, σκουπίστε τα μαλλιά ταμποναριστά και όχι με ένταση.

Πιστολάκι

Για να μη διακινδυνέψετε να φθείρετε τα μαλλιά με το πιστολάκι, χρησιμποιήστε το σε μέτρια θερμότητα, με εναλλαγές ζεστού και κρύου αέρα, και περίπου στα 15 εκατοστά απόσταση.

Προϊόντα hair care

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν θέλετε να λούζετε τα μαλλιά πολλές φορές την εβδομάδα, μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα μαλλιών ειδικά για τη φροντίδα τους ενδιάμεσα στα λουσίματα. Τέτοια μπορεί να είναι φυσικά τα dry shampoo, αλλά και τα σπρέι ενυδάτωσης και ανανέωσης για στεγνά μαλλιά που κάνουν θαύματα.

Διαβάστε επίσης | Ρυτίδες στο λαιμό: Πώς θα τις αντιμετωπίσετε;

MHT