η-αντιγηραντική-μέθοδος-για-να-αφαιρε-300372
©Instagram/Olivia Neil

Πώς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών; Η αντιγηραντική ρουτίνα των ειδικών

Η σημασία της τέλειας αφαίρεσης του μακιγιάζ πριν από τον ύπνο μας είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Καθώς λοιπόν είναι εξαιρετικά λεπτή, η περιοχή γύρω από τα μάτια χρειάζεται φροντίδα και καθαριστικά ειδικά για τις ευαίσθητες περιοχές, αλλά και στοχευμένες κινήσεις: στόχος δεν είναι μόνο να εξαφανιστεί κάθε ίχνος μάσκαρα ή σκιάς ματιών, αλλά και να καταπολεμηθούν οι ρυτίδες. Το να μάθετε να αφαιρείτε καλά το μακιγιάζ από τα μάτια σας, στην πραγματικότητα, είναι η πρώτη χειρονομία κατά της γήρανσης στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Όπως επισημαίνει η Marcella Ceva Grimaldi, Miamo Beauty Therapist, «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάτω από το δέρμα που θέλουμε να καθαρίσουμε, υπάρχει ένας μυς». Η ιδέα, λοιπόν, είναι να προσέξουμε τις κινήσεις αφαίρεσης του μακιγιάζ των ματιών, έτσι ώστε να έχει αποτέλεσμα ανόρθωσης, το οποίο μπορεί να αποτρέψει τη χαλάρωση και την απώλεια ελαστικότητας. Τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι άμεσα αλλά, με την πάροδο του χρόνου, η προσεκτική αφαίρεση του μακιγιάζ από τα μάτια σας θα μπορούσε να αποδειχθεί η καλύτερη στρατηγική αντιγήρανσης.

Οι σωστές κινήσεις

Ο πρώτος κανόνας είναι να μην τρίβετε, ούτε τις βλεφαρίδες, ούτε το δέρμα. Το ιδανικό, μάλιστα, είναι να μουσκέψετε ένα βαμβάκι με ειδικό ντεμακιγιάζ δύο φάσεων και να το αφήσετε. «Με αυτόν τον τρόπο το καλλυντικό έχει χρόνο να λειτουργήσει», συμβουλεύει η Marcella Ceva Grimaldi. Ο στόχος, φυσικά, δεν είναι μόνο να αφαιρέσετε καλύτερα το μακιγιάζ από τα μάτια, αλλά και να αποφύγετε την ένταση στην περιοχή γύρω από τα μάτια, που θα μπορούσε να προκαλέσει ερυθρότητα και ερεθισμό.

Η αντιγηραντική μέθοδος για να αφαιρείτε σωστά το μακιγιάζ των ματιών-1
©HANNA SCHÖNBERG/INSTAGRAM

Ντεμακιγιάζ με αντιγηραντική δράση

«Το περίγραμμα των ματιών αρχίζει να κρεμάει ξεκινώντας από το πάνω βλέφαρο. Για το λόγο αυτό, όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ των ματιών, είναι σημαντικό να το κρατάτε σταθερά στη θέση του.” Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, επομένως, είναι να τοποθετήσετε ένα χέρι πάνω από το μάτι, τοποθετώντας τα δάχτυλά σας στο φρύδι. «Κρατώντας το επάνω μέρος του βλεφάρου, όσο ο δίσκος είναι εμποτισμένος με ντεμακιγιάζ πρέπει να το μετακινήσετε από πάνω προς τα κάτω. Η δράση εστιάζει στις βλεφαρίδες, για να «χτενιστούν», διευκρινίζει η Beauty Therapist Miamo. Η κάτω πλευρά αξίζει επίσης προσοχή. Οι κινήσεις είναι σχεδόν πανομοιότυπες: «Βάζετε το ένα χέρι στο ζυγωματικό και κάνετε μια κίνηση από πάνω προς τα κάτω. Το να διατηρείτε το δέρμα ακίνητο είναι απαραίτητο για να αποφύγετε τη δημιουργία «δακρύων» και, πράγματι, επιτρέπει στο δέρμα να παραμείνει ελαστικό, διεγείροντας τους μύς να τονώνονται όλο και περισσότερο».

Η αντιγηραντική μέθοδος για να αφαιρείτε σωστά το μακιγιάζ των ματιών-2
©Matilda Djerf/Instagram

Η κατάλληλη υφή

Υπάρχουν πολλά προϊόντα ντεμακιγιάζ, αλλά δεν είναι όλα κατάλληλα για την περιοχή του περιγράμματος των ματιών, ειδικά αν η επιδερμίδας σας είναι πολύ ευαίσθητη. Στην πραγματικότητα, τα βούτυρα και τα έλαια ντεμακιγιάζ μπορεί να είναι βαριά. Αφαιρούν το μακιγιάζ αλλά πρώτα πρέπει να τα ενεργοποιήσουμε με ένα προϊόν καθαρισμού.

Πώς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών: ξέβγαλμα

Η ενεργοποίηση προϊόντων και υφών είναι απαραίτητη για να πετύχετε άψογο ντεμακιγιάζ. «Το καθαριστικό πρέπει πρώτα να τοποθετηθεί στα χέρια, να ενεργοποιηθεί με νερό και μετά να εφαρμοστεί στο πρόσωπο», εξηγεί η Beauty Therapist Miamo. «Το ίδιο ισχύει για τις κρέμες και τα βούτυρα: όλα τα καλλυντικά με balm υφή, στην πραγματικότητα, πρέπει να θερμαίνονται για να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα. Τα mousse, από την άλλη, είναι ήδη έτοιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως. Προσοχή, όμως, στο micellar water, το οποίο πρέπει πάντα να ξεπλένεται, ακόμα και με ιαματικό νερό», καταλήγει η ειδικός. Όσο για το ξέβγαλμα, η καλύτερη λύση είναι να βασιστείτε στο τρεχούμενο νερό, ξεχνώντας πανιά και μαντηλάκια. Μια βασική επίσης συμβουλή για στέγνωμα: το πρόσωπο πρέπει πάντα να στεγνώνει μόνο ταμποναριστά.

Διαβάστε επίσης | Η detox σούπα που οι διατροφολόγοι τρώνε κάθε βράδυ μετά τις διακοπές

MHT