τα-skincare-trends-που-θα-κυριαρχήσουν-το-2023-257344
©Lily James Official/Instagram

Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα υγιές δέρμα, γεμάτο λάμψη και φρεσκάδα. Με την παγκόσμια αγορά περιποίησης της επιδερμίδας να αναμένεται να φτάσει σε πωλήσεις άνω των 207 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2028, μπορείτε να είστε σίγουρες ότι θα έρθουν μεγαλύτερες και καλύτερες θεραπείες, προϊόντα, εργαλεία και καινοτομίες σε αυτόν τον τομέα. Είτε πρόκειται για το πώς να δείχνετε φυσικά νεότερες, είτε για μια πιο έξυπνη και οικονομικά αποδοτική προσέγγιση σε μια καλή ρουτίνα skincare.

Παρακάτω η Vogue μίλησε με τους ειδικούς και μοιράζεται μαζί σας τις μεγαλύτερες τάσεις στο skincare για το 2023.

Τα skincare trends που θα κυριαρχήσουν το 2023-1
©Unsplash

Βαθιά υγεία προσώπου

Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από την καλή υγεία του δέρματος, να πηγάζει βαθιά από μέσα μας, όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Ωστόσο, σύμφωνα με το The Future Laboratory, επιλέγουμε όλο και περισσότερο να ενσωματώνουμε «φόρμουλες ομορφιάς και εργαλεία που καθοδηγούνται από την επιστήμη που έχουν σχεδιαστεί για να έχουν άμεσα οφέλη για την υγεία». Είτε πρόκειται για τη λεμφική περιποίηση του δέρματος, που ενεργοποιεί τοπικά το λεμφικό σύστημα του σώματος και αξιοποιεί τις δυνάμεις της κρουστικής θεραπείας με τη μείωση της έντασης του προσώπου που προκαλείται από το στρες και την ανακούφιση των ημικρανιών (καθώς και τον καθαρισμό του δέρματος). Τα προϊόντα που θα χρησιμοποιείτε θα πηγαίνουν πολύ πιο βαθιά.

Περισσότερο πρόληψη παρά θεραπεία

«Οι Millennials και η Gen-Z δεν αναζητούν αντιγήρανση, απλώς και μόνο επειδή δεν έχουν ακόμη μεγαλώσει », λέει η Dr Shotter. «Θέλουν μόνο την πρόληψη και τη διατήρηση. Ξεκινούν αισθητικές θεραπείες στα είκοσι και στα τριάντα τους, αφού ανακαλύψουν πολύ διακριτικά σημάδια γήρανσης». Αν και οι διαδικασίες μπορεί να είναι οι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούν οι πιο ώριμοι, λέει ότι η προληπτική οδός αφορά τη χρήση χαμηλότερων δόσεων και όγκο ενέσιμων.

Τα skincare trends που θα κυριαρχήσουν το 2023-2
©Unsplash

Περιποιηθείτε καλύτερα τον επιδερμικό φραγμό

Το 2022, γίναμε ένα με την υγεία του επιδερμικού μας φραγμού – χωρίς αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει φρέσκο και υγιές πρόσωπο. Θα δούμε μεγαλύτερη έμφαση στη φροντίδα αυτού του αναπόσπαστου μέρους της επιδερμίδας φέτος, εστιάζοντας ακόμη περισσότερο στο μικροβίωμα (ή τη χλωρίδα του δέρματος): «Οποιαδήποτε μη φιλικά προς το μικροβίωμα συστατικά, όπως το αλκοόλ, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και ούτω καθεξής, εξαφανίζονται από τα σκευάσματα». λέει η Dr.Tiina Meder, κοσμητική δερματολόγος και κλινικός στο GetHarley. «Θα υπάρξει μεγαλύτερη κίνηση για την ενίσχυση του μικροβιώματος ειδικά, χρησιμοποιώντας ήπιες φόρμουλες βασισμένες σε προβιοτικά, οι οποίες θα βοηθήσουν πολύ όσους υποφέρουν από ακμή, ροδόχρου ακμή ή ευαισθησία του δέρματος».

Πίσω στο beauty school

Για πολλά χρόνια, τα προγράμματα σπουδών και η εκπαίδευση έχουν προσανατολιστεί στο λευκό δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος έχει σπουδάσει για οποιοδήποτε είδος δέρματος συχνά δεν είχε την τεχνογνωσία που απαιτείται για να φροντίσει το μαύρο δέρμα με ασφάλεια. Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την αποκατάσταση αυτής της μεγάλης ανισορροπίας στον κλάδο, η εταιρεία skincare Haeckels θα ανοίξει τη Σχολή Ομορφιάς της στο Margate στα τέλη Ιανουαρίου. Ενσωματώνοντας θεραπευτικές θεραπείες και εκπαίδευση σε όλα τα χρώματα και παθήσεις του δέρματος, τα μαθήματα θα είναι προσανατολισμένα για όλες τις ηλικίες, μεγέθη και επίπεδα, ώστε να διασφαλιστεί ότι η επόμενη γενιά θεραπευτών εκπαιδεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα.

Τα skincare trends που θα κυριαρχήσουν το 2023-3
©Unsplash

Τα hybrids

Με την κρίση κόστους ζωής, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και μια γενική κίνηση προς πιο μινιμαλιστικές ρουτίνες skincare θα αναζητήσουμε φόρμουλες που ενσωματώνουν συστατικά που αλληλεπιδρούν σε μία φόρμουλα. Κοστίζει λιγότερο και είναι τελικά πιο αποτελεσματικό. «Όταν συνταγογραφούνται σωστά, τα σωστά συστατικά, στη σωστή συγκέντρωση, στον σωστό συνδυασμό, μπορούν να δημιουργήσουν μια μαγική περιποίηση της επιδερμίδας», λέει η Dr.Sam Bunting. «Είναι μια απομάκρυνση από το layering ορών ενός συστατικού που έχουμε δει πολύ τα τελευταία χρόνια. Τώρα, όλα έχουν να κάνουν με το super-layer που λειτουργεί και εξοικονομεί χρόνο».

Διαβάστε επίσης | Κορδέλα στα μαλλιά: Επιστρέφει από τα 90s

MHT