η-drunk-elephant-έφτασε-στην-ελλάδα-164331
©DRUNK ELEPHANT

Αγαπημένα των beauty junkies ανά τον κόσμο και γνωστά για τα φιλικά προς το δέρμα συστατικά τους, τα προϊόντα Drunk Elephant δεν ομορφαίνουν απλά την επιδερμίδα, στοχεύουν στην πλήρη αποκατάσταση της υγείας της. Αποτέλεσμα επίμονης έρευνας της Tiffany Masterson, προέκυψαν από την προσωπική της ανάγκη να περιποιείται το ευαίσθητο δέρμα της με απόλυτη ασφάλεια. Μη βρίσκοντας στην αγορά προϊόντα που να ανταποκρίνονται στα πολύ αυστηρά κριτήρια που έθετε, ξεκίνησε να μελετά τα δραστικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά, αποκλείοντας ένα προς ένα όσα θεωρούνται επικίνδυνα – τα λεγόμενα Suspicious 6.

Επόμενο βήμα της η δημιουργία κάποιων πρώτων συνθέσεων, με κλινικά αποδεδειγμένα ασφαλή συστατικά, ιδανικό επίπεδο pH και άρτια αποτελέσματα. Και κάπως έτσι, η σειρά με το παιχνιδιάρικο όνομα μπήκε στη ζωή μας. «Υπάρχει μόνο ένας τύπος δέρματος, που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο αν του δώσουμε τη δυνατότητα», πιστεύει και εξηγεί πως «Όταν η επιδερμίδα εκτίθεται σε ουσίες οι οποίες προκαλούν ερεθισμούς, οι βλάβες είναι αδιόρατες και αθροιστικές. Έτσι γίνεται ευαίσθητη με τον καιρό. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί».

Με αφορμή τη διάθεση του brand πλέον και στην Ελλάδα, επικοινωνήσαμε μαζί της για να μάθουμε περισσότερα.

Η Drunk Elephant έφτασε στην Ελλάδα-1
©Drunk Elephant

Ποια είναι η δική σας φιλοσοφία περιποίησης της επιδερμίδας;

Έχουμε μια φιλοσοφία πολύ διαφορετική από οποιασδήποτε άλλης μάρκας. Αποφεύγουμε έξι κοινά στα καλλυντικά συστατικά που θεωρούμε ότι αποτελούν την αιτία των περισσότερων δερματοπαθειών -αιθέρια έλαια, αλκοόλες, σιλικόνες, αρώματα και χρωστικές, χημικά αντηλιακά φίλτρα και SLS (λαουρυλοθειικό νάτριο)-, και τα αντικαθιστούμε με αντίστοιχα, θρεπτικά, βιοσυμβατά και προστατευτικά. Δημιουργούμε έτσι συνθέσεις που μπορούν να μετατρέψουν το δέρμα από ένα συγκεκριμένο «τύπο» -μεικτό, λιπαρό, ξηρό, ακνεϊκό, ευαίσθητο κ.λπ.- σε φυσιολογικό. Πρόκειται στην ουσία για μια «δίαιτα» που στοχεύει στην πλήρη αποκατάσταση της υγείας της επιδερμίδας, με εκπληκτικά αποτελέσματα όπως διαπιστώνουμε καθημερινά. Αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τους σημερινούς, ψαγμένους καταναλωτές όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα;

Συνεργαζόμουν με μια μικρή εταιρεία που εισήγαγε ένα σαπούνι καθαρισμού και σιγά σιγά μου έγινε πάθος η μελέτη των συστατικών που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά γενικότερα. Πέρασα πολύ χρόνο μιλώντας με πελάτες, δερματολόγους, beauty editors και ανθρώπους από τη βιομηχανία της ομορφιάς, αναζητώντας το καλύτερο για εμένα την ίδια, επειδή η επιδερμίδα μου δεν ανέχεται το άρωμα και τα αιθέρια έλαια, όμως δεν βρήκα κάτι που να με ικανοποιεί. Μετά από δεκάδες δοκιμές κατέληξα ότι για να έχω αυτό που θέλω, έπρεπε να το αναπτύξω μόνη μου. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν τα Drunk Elephant, με μη τοξικές, κλινικά αποτελεσματικές συνθέσεις που περιέχουν υψηλά ποσοστά δραστικών συστατικών τα οποία δεν προκαλούν ερεθισμούς. Με λίγα λόγια, μια ασφαλής περιποίηση που λειτουργεί.

Η Drunk Elephant έφτασε στην Ελλάδα-2
©Drunk Elephant

Γιατί επιλέξατε το όνομα Drunk Elephant;

Ερευνώντας τις ιδιότητες του ελαίου Marula, γνωστού για τις αντιμικροβιακές, αντιγηραντικές και θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και για την εξισορροπητική δράση και την άριστη απορροφητικότητά του,  θέλησα να μάθω περισσότερα. Σε αυτή την αναζήτηση έπεσα πάνω σε ένα βίντεο με ελέφαντες από τη Νότια Αφρική, που έχοντας φάει καρπούς Marula περπατούσαν σαν μεθυσμένοι, σκοντάφτοντας εδώ κι εκεί. Το βρήκα διασκεδαστικό κι επειδή και η ίδια δεν παίρνω πολύ σοβαρά τον εαυτό μου σκέφτηκα να βάλω λίγο χιούμορ στο όλο εγχείρημα. Είμαι σύζυγος, μητέρα τεσσάρων παιδιών, μια απλή εργαζόμενη, ούτε χημικός ούτε γιατρός, οπότε, γιατί όχι; Νομίζω ότι το Drunk Elephant αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μου πολύ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, πιο «σοβαρό» ας πούμε όνομα.

Με ποια κριτήρια επιλέξατε τα συστατικά που χρησιμοποιείτε, αποκλείοντας άλλα ευρέως διαδεδομένα;

Τα έξι συστατικά της λεγόμενης κατηγορίας Suspicious 6 ανακάλυψα ότι ήταν προβληματικά για το δέρμα μου. Δεν είναι απαραίτητα τοξικά, απλώς κατά τη γνώμη μου μπορούν να διαταράξουν τη λειτουργία του δέρματος, προκαλώντας συμπτώματα που διαφορετικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν, όπως τάση για ακμή, ευαισθησία, υπερβολική ξηρότητα ή λιπαρότητα. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, τα αιθέρια έλαια, που είναι πτητικές σύνθετες οργανικές ενώσεις, μπορούν να προκαλέσουν ευαισθησία, και είναι εύκολο να αντικαστασταθούν από άλλα συστατικά περισσότερο ασφαλή.

Οι αλκοόλες, που συναντώνται σε διάφορα προϊόντα ως αλκοόλη SD, μετουσιωμένη αλκοόλη, φυσική αλκοόλη, κόκκος αλκοόλης, αιθυλική αλκοόλη ή καθαρή αλκοόλη, ξηραίνουν και προκαλούν μακροχρόνιες βλάβες. Κι ενώ βοηθούν τα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν στο δέρμα πιο εύκολα, το κάνουν διαλύοντας τα λιπίδια που συμβάλλουν στη διατήρηση της ελαστικότητας και του σωστού επιπέδου ενυδάτωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση διαφόρων φλεγμονών. Οι σιλικόνες προκαλούν συμφόρηση στο δέρμα, ειδικά οι μεγαλύτερου βάρους (διμεθικόνη), εμποδίζοντας δραστικά συστατικά όπως το ασκορβικό οξύ να διεισδύσουν και να κάνουν τη δουλειά τους. Μερικές μπορούν επίσης να προκαλέσουν αφυδάτωση.

Τα χημικά αντηλιακά φίλτρα ευαισθητοποιούν πολύ, ειδικά δε άτομα με διαταραχές όπως η ροδόχρους ακμή ή το έκζεμα, καθώς και την περιοχή των ματιών, επιδεινώνοντας το όποιο πρόβλημα υπάρχει. Τα αρώματα και οι χρωστικές δεν έχουν κανένα όφελος για το δέρμα και ίσως αποδειχθούν επιβλαβή σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ καταλαμβάνουν χώρο άλλων ωφέλιμων συστατικών που θα μπορούσαν να προστεθούν σε μια σύνθεση. Το SLS (λαουρυλοθειικό νάτριο) τέλος, ένα τασιενεργό που έχει ομολογουμένως μεγάλη αποτελεσματικότητα, είναι ένας πολύ σκληρός καθαριστικός παράγοντας που προκαλεί αφυδάτωση και φλεγμονές και βλάπτει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος.

Η Drunk Elephant έφτασε στην Ελλάδα-3
©Drunk Elephant

Με τι τα αντικαταστήσατε;

Επειδή είμαι οπαδός και της υγιεινής διατροφής, στράφηκα σε αυτήν για να βρω τη λύση. Συγκρίνω τα συστατικά που επιλέγω για τις συνθέσεις Drunk Elephant με τις τροφές που καταναλώνω. Διαλέγω διαφορετικά χρώματα και super foods, επειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Επίσης, είμαι πολύ προσεκτική στην ποσότητα του συστατικού που θα χρησιμοποιηθεί σε μια φόρμουλα, ώστε εκείνοι που το χρησιμοποιούν να το κάνουν με απόλυτη ασφάλεια. Τέλος, δίνω μεγάλη σημασία στο pH, που πρέπει να είναι συμβατό με της επιδερμίδας.

Μιλάτε για βιοσυμβατές συνθέσεις. Τι εννοείτε;

Με το “βιοσυμβατό” εννοούμε ότι δεσμευόμαστε να χρησιμοποιούμε αποκλειστικά συστατικά που είτε ωφελούν άμεσα την υγεία του δέρματος είτε υποστηρίζουν την ακεραιότητα των συνθέσεών μας, ανεξάρτητα από το αν είναι συνθετικό ή φυσικό. Γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε σε υγιή επίπεδα pH, μοριακή δομή που απορροφάται εύκολα και ενεργά συστατικά που υποστηρίζουν τον όξινο μανδύα του δέρματος.

Ποια προϊόντα θα προτείνατε σε κάποιον που θέλει να γνωρίσει τη μάρκα;

Σίγουρα τα The Littles, που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε ολόκληρη τη σειρά, κάνοντας ένα διάλειμμα από τα Suspicious 6. Υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία και διαρκούν για 30-45 ημέρες.

Η Drunk Elephant έφτασε στην Ελλάδα-4
©Drunk Elephant

Ποια είναι τα best sellers σας;

Δεν υπάρχουν best sellers, γιατί η Drunk Elephant έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα, έτσι ώστε όλα τα προϊόντα να ανταλλάσσουν θέσεις στην κορυφή. Ένα προϊόν δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς τα άλλα. Όλα αποτελούν μια «μπάντα» που πρέπει να μείνει δεμένη για να αποδώσει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Αυτή τη δύσκολη περίοδο με τον εγκλεισμό στο σπίτι ποια προϊόντα χρησιμοποιείτε καθημερινά; Έχει αλλάξει η ρουτίνα ομορφιάς σας;

Προσαρμόζω τα smoothies περιποίησης ανάλογα με το τι χρειάζεται το δέρμα μου κάθε δεδομένη στιγμή. Μερικές μέρες είναι πιο ξηρό από άλλες, οπότε επιλέγω την κατάλληλη ενυδατική κρέμα. Σε γενικές γραμμές χρησιμοποιώ το πρωί τα B-Hydra, C-Firma, A-Passioni, Lala και μια σταγόνα D-Bronzi. Τα ανακατεύω όλα στην παλάμη του χεριού μου και τα εφαρμόζω. Στη συνέχεια απλώνω το Umbra Sheer  με φυσική SPF προστασία. Το βράδυ κάνω πολύ καλό καθαρισμό με Slaai ή Beste και μετά αναμιγνύω τα TLC Framboos, Protini, B-Hydra και Marula Oil και τα εφαρμόζω. Κάποιες φορές το κάνω με το Shaba ή το C-Tango και το Lippe. Μία φορά την εβδομάδα απλώνω μάσκα Babyfacial για βαθύτερη απολέπιση. Η συμβουλή μου είναι αυτή: «ακούστε» το δέρμα σας και κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς.

Η Drunk Elephant έφτασε στην Ελλάδα-5
©Drunk Elephant

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Επεκτεινόμαστε σε νέες αγορές, λανσάρουμε καινούργια προϊόντα και αντικαθιστούμε τις συσκευασίες μας με ανακυκλώσιμες. Είναι μια συναρπαστική στιγμή για μένα και ανυπομονώ να μοιραστώ με το κοινό όλα μας τα νέα.

Διατίθενται αποκλειστικά στα καταστήματα Sephora, sephora.gr & Μοb app Sephora Greece. 

MHT