Γεννημένη στην Κεράλα της Ινδίας, η Nidhi Sunil είναι μοντέλο, ακτιβίστρια και ηθοποιός. Αποκτώντας το πτυχίο της στη νομική, εργάστηκε για πρώτη φορά ως δικηγόρος για περιβαλλοντικά θέματα. Στη συνέχεια, το 2011, αποφάσισε να αλλάξει καριέρα για να γίνει μοντέλο και εμφανίστηκε σε σημαντικά εθνικά και διεθνή περιοδικά μόδας και ομορφιάς όπως: Vogue, Elle, Maxim και Harper’s Bazaar. Συνέχισε την πορεία της κάνοντας καριέρα ως ηθοποιός στο Bollywood. Η αναγνώριση ήρθε με την ταινία Gangoobai το 2013, και στη συνέχεια ακολούθησε η ταινία Kaash το 2015 στην οποία ενσάρκωνε τον ρόλο μιας νοικοκυράς, την Samira. Το 2017, η καριέρα της ως μοντέλο έφτασε στο απόγειό της καθώς χαρακτηρίστηκε ως μοντέλο της χρονιάς από την Vogue India. Από τότε, χρησιμοποίησε την επιτυχία της ως κινητήριο δύναμη για εκστρατείες με θέματα που την προβληματίζουν, όπως ζητήματα σχετικά με διακρίσεις λόγω χρώματος και φύλου στην Ινδία.
Η Nidhi Sunil αποτελεί πλέον μια ισχυρή φωνή στον αγώνα ενάντια των χρωματικών διακρίσεων στην Ινδία. Έχοντας υπάρξει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο, έχοντας δεχθεί ειρωνικά σχόλια στο διαδίκτυο και έχοντας βιώσει τις διακρίσεις στη βιομηχανία της μόδας και του κινηματογράφου – μιλάει πλέον ανοιχτά σχετικά με την «εμμονή» που υπάρχει για την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, σε μια κοινωνία πιο σκούρας επιδερμίδας. Είτε μέσω της παρουσία της στο πάνελ «Women of the World Teen Summit: No Shade», είτε εκφράζοντας την άποψή της μέσα από το Dazed Digital, έχει βοηθήσει στην προώθηση του διαλόγου και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις διακρίσεις βάσει χρώματος που συνεχίζει να βιώνει ως μοντέλο με πιο σκούρα επιδερμίδα.
Η L’Oréal Paris πιστεύει πως κάθε γυναίκα αξίζει, κάτι που και η Nidhi Sunil μοιράζεται με ιδιαίτερο πάθος στην Ινδία. Όλα αυτά σε μια χώρα, όπως η Ινδία όπου η επιλεκτική άμβλωση αγέννητων κοριτσιών συνεχίζει να οδηγεί το κράτος σε μια μορφή γενοκτονίας. Μοιράζεται με πάθος οτιδήποτε θίγει το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι μέλος του συμβουλίου και εκπρόσωπος του Invisible Girl Project, μιας ΜΚΟ που εργάζεται κατά των διακρίσεων των φύλων, της αμέλειας και της βίας που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια στην Ινδία, όπου 1 στα 4 κορίτσια δεν τα καταφέρνουν μετά την εφηβεία. Ως εκπρόσωπός τους, η Nidhi μοιράζεται ιστορίες κοριτσιών που διασώθηκαν από το εμπόριο και την κακοποίηση, σε μια ταινία την οποία κλήθηκε να παρουσιάσει στα Ηνωμένα Έθνη ως μέρος της αφιερωμένης εκστρατείας της για την ισότητα μεταξύ αγοριών και κοριτσιών.
Διαβάστε επίσης | Οι 3 ασκήσεις που μεταμόρφωσαν το σώμα της Jennifer Lopez