πώς-να-φοράτε-το-άρωμά-σας-και-να-διαρκε-241389

Κάθε πρωί φοράμε ασυναίσθητα το άρωμά μας με βιαστικές κινήσεις καθώς ετοιμαζόμαστε για το γραφείο ή τις υποχρεώσεις μας. Μετά από λίγο αναρωτιόμαστε γιατί η μυρωδιά του δεν γίνεται και τόσο αισθητή ή γιατί δεν νιώθουμε αυτή την αρχική φρεσκάδα. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να διαρκεί το άρωμά μας για ώρες, τα οποία και εφαρμόζουν πιστά οι royals όπως η Kate Middleton και η Meghan Markle, πριν εμφανιστούν σε ένα σημαντικό event.

Το να εφαρμόζουμε το άρωμά μας στο πιο εύκολο σημείο του σώματός, είναι το πρώτο λάθος, όπως αποκαλύπτει η founder του consultancy Beaumont Etiquette Myka Meier, που διοργανώνει και το διάσημο workshop The Dutchess Effect, εμπνευσμένο από τρόπους καλής συμπεριφοράς των royals.

Ποιοι είναι λοιπόν οι τρεις κανόνες που ακολουθούν όταν εφαρμόζουν το άρωμά τους, όχι μόνο για να διαρκεί περισσότερο αλλά και για να ενισχύεται η ευωδιά του;

Πώς να φοράτε το άρωμά σας και να διαρκεί για ώρες; Τα μυστικά των royals-1
©Unsplash
1/1
Native Share

3 μυστικά για να φοράτε σωστά το άρωμά σας

Φορέστε το άρωμα πριν ντυθείτε

Ένα συχνό λάθος είναι να εφαρμόζουμε το άρωμα πάνω στα ρούχα. Αυτό όχι μόνο αφήνει στίγματα στα υφάσματα, αλλά κάνει και το άρωμα να απορροφάται άμεσα με αποτέλεσμα να χάνει την έντασή του.

Ψεκάστε το άρωμα σε στρατηγικά σημεία

Οι σωστές ζώνες για να φορέσετε το άρωμα και να διαρκέσει, είναι οι καρποί, το εσωτερικό των αγκώνων, τα πλαϊνά σημεία του λαιμού και όχι η περιοχή κάτω από το κεφάλι. Η θερμότητα που εκπέμπουν αυτά τα σημεία του σώματος, ενισχύει την ένταση του αρώματος.

Μην τρίβετε το άρωμα

Αφήστε το άρωμα να στεγνώσει φυσικά και μην τρίβετε αυτές τις περιοχές, καθώς αυτό αλλοιώνει τις νότες.

Η επιλογή της Lady Di

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα αγαπούσε τα ντελικάτα αρώματα, τα οποία σε γενικές γραμμές δεν έχουν μεγάλη διάρκεια. Γι’ αυτό προτιμούσε να απλώνει στο σώμα της φυσικά έλαια όπως το Revive Evening oil με πατσουλί, ylang-ylang και γεράνι.

Διαβάστε επίσης | Γήινα χρώματα: 7 ιδέες να τα προσθέσετε στο μανικιούρ σας

MHT