Πράσινο τσάι: Γιατί να το καταναλώνετε μετά το φαγητό
Υπάρχουν πολλά αντιφλεγμονώδη ροφήματα που σύμφωνα με την επιστήμη ανακουφίζουν σε κάποιο βαθμό (θαύματα δεν υπάρχουν) αυτό το αίσθημα της πρησμένης κοιλιάς, που εντείνεται ακόμα περισσότερο λόγω του στρες. Γνωρίζουμε ήδη τις ιδιότητες του τζίντζερ και του τσάι ιβίσκου, σήμερα όμως θα εστιάσουμε στο πράσινο τσάι και την κατανάλωσή του με γάλα.
Είμαι φανατική του καφέ με γάλα. Μια από τις καλύτερες στιγμές της ημέρας μου είναι ο πρώτος καφές το πρωί και λατρεύω την κοινωνικοποίηση που τον συνοδεύει, είναι σαν ένα είδος ψυχοθεραπείας. Επειδή όμως η φλεγμονή της κοιλιάς είναι σταθερή στην καθημερινότητά μου, θέλω να προσπαθήσω να αντικαταστήσω τον καφέ μετά τα γεύματα με το πράσινο τσάι, αλλά με γάλα. Ειδικά από την στιγμή που γνωρίζω όλα τα αντιοξειδωτικά οφέλη που του αποδίδονται και ότι βοηθούν στο να έχουμε πιο υγιές και όμορφο δέρμα, σύμφωνα με μελέτη από την Αμερικανική Εταιρεία Διατροφής το 2009 που επιβεβαίωσε ότι έχει θετική επίδραση στη μείωση της φλεγμονής και του κοιλιακού λίπους. Η προσθήκη γάλακτος είναι για να γλυκάνει την πικρή γεύση που έχει και να του δώσει αυτή την κρεμώδη πινελιά που θα είχε ο καφές.