Τσάι ιβίσκου, η (απλή) λύση για τη φουσκωμένη κοιλιά
Το φούσκωμα στην κοιλιά, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο μετά τα γεύματα για πολλούς: το βάρος, η φουσκωμένη κοιλιά και η αίσθηση του πρηξίματος είναι συμπτώματα, τα οποία εμφανίζονται σε αρκετούς χωρίς να έχουν απολαύσει ένα καλό γεύμα. Ήμουν σε αυτή τη δεύτερη ομάδα μέχρι που ο έμπιστος διατροφολόγος μου συνέστησε να δοκιμάσω ένα ρόφημα λουλουδιού ιβίσκου — που χρησιμοποιείται σε άλλα μέρη του κόσμου για τη μείωση της φλεγμονής, αλλά ακόμα άγνωστο στον κόσμο.
Μια συμβουλή που ακολουθώ από τότε μετά τα γεύματα, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα στη μείωση της κοιλιακής φλεγμονής. «Αυτό το κόκκινο λουλούδι με τις φαρμακευτικές ιδιότητες είναι γνωστό ως τριαντάφυλλο ιβίσκου ή ιβίσκου sabdriffa. Προέρχεται από την Αφρική, αλλά σήμερα καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου και χρησιμοποιείται για την παρασκευή ενός αφεψήματος που ονομάζεται τσάι ιβίσκου. Αυτό το τσάι πίνεται συνήθως ζεστό και κρύο και είναι γνωστό από πολλούς πολιτισμούς ως θεραπεία για νευρικές διαταραχές, αϋπνία, μέτρια καρδιακά προβλήματα, μείωση φλεγμονής, επιτάχυνση του μεταβολισμού και μείωση της αρτηριακής πίεσης», εξηγεί η ειδικός και συγγραφέας του βιβλίου. “Τι μας ωθεί να τρώμε έτσι;”, Laura Parada.