Το υγιεινό και γρήγορο δείπνο με λίγες θερμίδες και μόνο 4 υλικά
Η καθημερινότητα είναι συνήθως η εξής: γυρνάμε σπίτι κουρασμένοι μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, με την αντίστοιχη δόση άγχους, με λίγα υλικά στο ψυγείο και χωρίς όρεξη για μαγείρεμα. Σε αυτές τις συνθήκες, εμφανίζεται συνήθως η επιθυμία να τρώτε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και σάκχαρα που παράγουν γρήγορα ντοπαμίνη (αλλά που ανεβάζουν το μέγιστο της γλυκόζης εξίσου γρήγορα). Γι’αυτό είναι πάντα καλό να οργανώνετε από πριν ένα υγιεινό, ελαφρύ, εύκολο στην παρασκευή δείπνο που θα σας χορτάσει και δεν θα είναι βαρύ πριν τον ύπνο. Η ειδική διατροφολόγος Cristina Barrous μας εξηγεί με απλές και πολύ υγιεινές τροφές πως μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα καλό χορταστικό δείπνο με λίγα υλικά.
Τρία τέλεια συστατικά που χορταίνουν, παρέχουν βιταμίνες και μέταλλα και, ταυτόχρονα είναι ελαφριά, κάτι που είναι απαραίτητο για εκείνη την ώρα της ημέρας. Ωστόσο, ας δούμε αναλυτικά κάθε φαγητό:
Αυγά
«Τα αυγά είναι η πιο πλήρης πρωτεΐνη και καθώς έχουν και τον κρόκο, μας παρέχουν τα υγιή λίπη που χρειαζόμαστε», λέει η Barrous. Ας μην ξεχνάμε τα αμέτρητα οφέλη που έχουν, όπως η συμβολή τους σε βιταμίνες A, D, E και K. Η χορταστική τους δύναμη και τα οφέλη τους για τα μαλλιά χάρη στην παρουσία βιοτίνης, γνωστής και ως βιταμίνη Β7 ή Β8. Κατά την επιλογή τους, όσο το δυνατόν γίνεται, προσπαθώ πάντα να θυμάμαι τον κανόνα που μου συνέστησε η διατροφολόγος και βιοχημικός Leticia Carrera όταν αγοράζω βιολογικά αυγά: πρέπει πάντα να σημειώνονται με αριθμούς που ξεκινούν με 0 ή 1.