τα-6-κουρέματα-για-το-καλοκαίρι-2022-222139
©Getty Images

Καθώς ανυπομονούμε για το καλοκαίρι, ψάχνουμε αυτά τα κουρέματα για να κάνουμε το απαραίτητο makeover στην εμφάνισή μας. Την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, οι σχεδιαστές αλλά και οι street stylers, επιλέγουν κουρέματα που όχι απλά ακολουθούν τις τάσεις, αλλά αναδεικνύουν και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Φέτος βλέπουμε στυλ από παλιές δεκαετίες να επιστρέφουν, προσαρμοσμένα φυσικά στο τώρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, απαιτούν όπως είναι φυσικό και πιο ανάλαφρα μαλλιά, με layers, μίνι καρέ αλλά και boyish haircuts, κουρέματα δηλαδή που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα.

Τα μαλλιά μας είναι βασικό στοιχείο στην εμφάνισή μας, οπότε τώρα ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουμε το ιδανικό κούρεμα για το καλοκαίρι 2022.

Το bob κούρεμα

Το πιο ευέλικτο κούρεμα και για το καλοκαίρι 2022, είναι φυσικά το bob που μπορεί να έχει πολλά μήκη, από το mini bob μέχρι το πιο μακρύ καρέ κούρεμα, με layers ή με ασύμμετρες άκρες.

Τα 6 κουρέματα για το καλοκαίρι 2022-1
©Getty Images

To shaggy κούρεμα

Ένα κούρεμα με επιρροές από τα 70s, που όμως είναι απόλυτα fresh. To shag haircut έχει κοντά layers που δίνουν όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Αυτό το haircut ταιριάζει περισσότερο σε σπαστά ή wavy μαλλιά, παρά σε ίσια, για να δημιουργείται αυτός ο φυσικός όγκος.

Τα 6 κουρέματα για το καλοκαίρι 2022-2
©Christina Fragkou

Τα XXL μαλλιά

Τα πολύ μακριά ολόισια μαλλιά, είναι μια τάση που είδαμε στο catwalk του οίκου Versace και σε μοντέλα όπως η Emily Ratajkowski, η Gigi Hadid αλλά και η Camila Cabello. Αυτό σημαίνει πως αν έχετε ήδη μακριά μαλλιά, απλά κόψτε τις άκρες με πολύ διακριτικά layers, για μια μικρή ανανέωση.

Τα 6 κουρέματα για το καλοκαίρι 2022-3
©Getty Images

To pixie κούρεμα

To pixie cut αυτό το καλοκαίρι θα έχει μεγάλη ζήτηση, καθώς εκτός από πολύ μοντέρνο και ανάλαφρο, είναι και σούπερ θηλυκό. Αν το πολύ κοντό pixie cut δεν είναι του στυλ σας, επιλέξτε ένα κούρεμα με λίγο πιο μακριές άκρες ή και με layers και αφέλειες. Δοκιμάστε επίσης να ανακατέψετε τα μαλλιά σας με τα δάχτυλα, για ένα πιο messy αποτέλεσμα.

Τα 6 κουρέματα για το καλοκαίρι 2022-4
©Jonathan Daniel Pryce

Οι αφέλειες

Στο show του οίκου Isabel Marant είδαμε τις καρέ κουρέματα με έντονες και ασύμμετρες αφέλειες, ενώ αντίστοιχα μπορείτε να επιλέξετε τις πλαϊνές μακριές αφέλειες που μπαίνουν εύκολα πίσω από τα αυτιά, για πιο εύκολο καθημερινό styling.

Τα 6 κουρέματα για το καλοκαίρι 2022-5
©Isabel Marant

To clavicut

Το κούρεμα που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου και κάθε στυλ, είναι το clavicut, που φτάνει στο ύψος της κλείδας και κολακεύει πάντα. Το κατάλληλο κούρεμα για όσες δεν θέλουν μια extreme αλλαγή, αλλά μια απλή ανανέωση.

Τα 6 κουρέματα για το καλοκαίρι 2022-6
©Getty Images

Διαβάστε επίσης | Almond nails: Το πιο θηλυκό σχήμα για τα νύχια

MHT