τα-9-star-κουρέματα-του-φθινοπώρου-283246
©Hunter Abrams

Τα κουρέματα που θα είναι trend το φθινόπωρο 2023

Μια νέα σεζόν απαιτεί και αλλαγές και ένα νέο hairstyle είναι πάντα η πιο εύκολη λύση. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές τάσεις που δεν είναι πάντα εύκολο να τις εφαρμόσουμε, υπάρχουν όμως κουρέματα που εξισώνουν το επίπεδο της τάσης με αυτό της δημοτικότητας και καταλήγουν να γίνονται τα πιο περιζήτητα looks στα κομμωτήρια επειδή είναι κολακευτικά, εύκολα στο στυλ και στη συντήρηση. Δεν είναι όλες οι εμφανίσεις που θα δείτε σε αυτό το άρθρο κατάλληλες για όλους –όπως επισημαίνει η Nadia Barrientos, stylist του The MadRoom. “Πρέπει να προσαρμοστείτε και να αναζητήσετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα μαλλιά σας. Δεν λειτουργούν όλα τα κουρέματα σε όλα τα μαλλιά”–, αλλά είναι εύκολα καθημερινά και πάνω απ’ όλα αποτελούν καθαρή έμπνευση για να τα δείξετε στο κομμωτήριο.

XL μακριά μαλλιά με transparent layers

Τα mermaid μαλλιά που αγγίζουν τη μέση θα συνεχίσουν να είναι τάση και το χειμώνα, αλλά με μια ανατροπή, επειδή, όπως επισημαίνει ο Eduardo Sánchez, expert στο visagism και το alma mater του Maison Eduardo Sánchez, «καθώς τα μαλλιά μακραίνουν, καλύτερα να τα προσαρμόσετε με bangs ή layers για τους δώσετε τύπο και να τα αναζωογονήσετε».

Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-1
©Phil Oh
Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-2
©Acielle / Style Du Monde
Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-3
©Acielle / Style Du Monde

Μακριά boyish

Αυτό το φθινόπωρο, λέει η María Baras, διευθύντρια τoυ Cheska, τα boyish κοψίματα θα είναι in σε όλες τους τις εκδοχές, αλλά πάντα προσπαθώντας να τονίσουν τη φυσική υφή κάθε τρίχας.

Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-4
©Phil Oh
Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-5
©Phil Oh

Jennifer Aniston style

Το show που σκιαγραφεί το πρόσωπο –στο πιο αγνό στυλ της Jennifer Aniston στα 90s– είναι το μεγάλο στοίχημα του Gabriel Llano, που επιβεβαιώνει ότι έχει δει πώς οι πελάτες στο κομμωτήριο του χαίρονται με αυτό το κούρεμα αλλά και με τα layers.

Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-6
©Hunter Abrams
Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-7
©Hunter Abrams

Bixie, το κούρεμα για το φθινόπωρο του 2023

Είναι στο επίκεντρο εδώ και αρκετό καιρό και θα συνεχίσει να είναι, όπως είχε προβλέψει η María Baras. «Είναι ένα μακρύ pixie. Και είναι πολύ κολακευτικό», υποστηρίζει. Επιπλέον, είναι πολύ ευέλικτο και μπορεί να φορεθεί τόσο ίσια όσο και σγουρά μαλλιά.

Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-8
©Phil Oh

Wavy ball cut

Αυτό το hairstyle με όγκο είναι, για τον expert του The MadRoom, ένα εξαιρετικό στοίχημα γιατί αφήνει εξέχουσα θέση στο λαιμό και δίνει styling. Μάλιστα, αν έχετε σγουρά μαλλιά, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα pixie long bob. «Αλλά χρειάζεται να έχετε ποιότητα και ποσότητα μπούκλας για να μπορέσετε να το πετύχετε και να παραμένει το body», λέει η Barrientos. Και γενικά, η expert συμβουλεύει πάντα «να γεμίζετε τα μαλλιά όπου υπάρχουν κενά και να προσαρμόζετε το κούρεμα σε κάθε γυναίκα. Το cut είναι η αρχιτεκτονική του κεφαλιού και πρέπει να παίξετε με τους όγκους».

Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-9
©Acielle / Style Du Monde

Butterfly σε διάφορα μήκη

Η δεκαετία του εβδομήντα και τα πυκνά μαλλιά με layers στο ζυγωματικά και τα μπροστινά layers που προσομοιώνουν τα φτερά της πεταλούδας ήταν το star hairstyle του καλοκαιριού, αλλά πρόκειται να είναι και αυτό το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τον Sánchez φέτος θα το δούμε σε διαφορετικούς τύπους μήκους, διατηρώντας όμως την πυκνότητά του. Και όπως επισημαίνει η Barrientos, για να αποκτήσετε αυτό το κούρεμα είναι σημαντικό να έχετε αρκετό body στα μαλλιά.

Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-10
©Acielle / Style Du Monde
Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-11
©Phil Oh

Σγουρό midi

Η ενίσχυση της φυσικής υφής των μαλλιών είναι μια τάση, ευτυχώς διαδεδομένη, και τα σγουρά μαλλιά δείχνουν όλο και περισσότερο την ουσία τους χωρίς να μετριάζουν τις μπούκλες. Το σγουρό μήκος midi θα είναι άλλο ένα basic κόψιμο αφού «είναι πολύ κομψό και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά», λέει η Barrientos.

Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-12
©Acielle / Style Du Monde

Free bob

Τόσο η Baras όσο και ο Llano επιβεβαιώνουν ότι το bob θα επιβιώσει σε όλες τις τάσεις και θα συνεχίσει να είναι κλασικό, αν και αυτό το φθινόπωρο το bob –ειδικά στην XS έκδοσή του– θα φορεθεί με όλους τους πιθανούς τρόπους: ίσιο, σγουρό, χτενισμένο, ατημέλητο.

Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-13
©Acielle / Style Du Monde
Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-14
©Acielle / Style Du Monde

Bangs για όλους, η πιο κολακευτική τάση

«Οι αφέλειες πάντα εναρμονίζονται», λέει ο Sánchez, αλλά το κλειδί, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι να το προσαρμόσετε και να μην λάβετε τόσο πολύ υπόψη τις τάσεις. «Δεν υπάρχουν αφέλειες για όλους», προσθέτει. Και αυτό το φθινόπωρο, όλες οι εκδοχές του θα ζήσουν τη στιγμή της δόξας τους: bangs, μήκη μέχρι τα ζυγωματικά, πυκνά ή baby bangs. Αλλά είναι δίκαιο και απαραίτητο να το προσαρμόσετε σε κάθε πρόσωπο και υφή μαλλιών για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Τα 9 star κουρέματα του φθινοπώρου-15
©Phil Oh

Διαβάστε επίσης | Το τζιν που κολακεύει κάθε σιλουέτα

MHT