ξηρή-επιδερμίδα-τον-χειμώνα-6-τρικ-που-258525
©@mandybork

Αν το ότι ο Ιανουάριος φτάνει προς το τέλος του μπορούσε να σημαίνει ένα πράγμα για το δέρμα μας αυτό είναι θα ήταν η ενυδάτωση. Τόσο οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας, όσο και το ψυχρό κλίμα των ημερών, είναι παράγοντες που επηρεάζουν τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα, οδηγώντας την αρκετά συχνά στην ξηρότητα και συνεπώς στην αίσθηση τραβήγματος ή τη θαμπή όψη.

Εκεί, είναι που η πολύ καλή περιποίηση κρίνεται απαραίτητη, κυρίως μέσω μιας καθημερινής ρουτίνας που θα προσφέρει θρέψη και προστασία. Από πολύ πλούσιες ενυδατικές κρέμες στη διατροφή και το οφέλη του ατμού, υπάρχουν τρικ που μπορούν να διατηρήσουν την επιδερμίδα σας λαμπερή και βελούδινη όλη τη διάρκεια του χειμώνα και εμείς τα συγκεντρώσαμε παρακάτω για να ξεκινήσετε από τώρα.

“Sandwich ενυδάτωσης”

Μπορεί να ακούγεται σαν τη νέα viral τάση του Tik Tok, αλλά στην ουσία πρόκειται για μια εδραιωμένη κορεάτικη τεχνική που μπορεί όντως να μεταμορφώσει το ξηρό δέρμα. Για να την δοκιμάσετε, χρειάζεται να συνδυάσετε διάφορες ενυδατικές φόρμουλες ελαφριάς σύνθεσης παράλληλα (μάσκες για το σώμα, απολεπιστικά κτλ) και να τις «κλειδώσετε» με μια πολύ πλούσια κρέμα θρέψης με λιπίδια.

Προσοχή στον καθαρισμό

Ίσως να μην σας έχει περάσει από το μυαλό αλλά ο τρόπος και τα προϊόντα με τα οποία καθαρίζετε το δέρμα σας μπορεί να προκαλούν ξηρότητα. Αποφεύγοντας τον υπερβολικό καθαρισμό, τις απότομες και σκληρές κινήσεις, καθώς και την συχνή απολέπιση, θα δείτε διαφορά.

Θρεπτικά συστατικά

Ένας υγιής επιδερμικός φραγμός διασφαλίζει ότι το δέρμα παραμένει ενυδατωμένο και λείο, αντί να ξηραίνεται και να ξεφλουδίζει λένε οι ειδικοί. Για αυτό, πρέπει να αναζητήσετε κρέμες με συστατικά όπως τα ceramides, τα οποία χρησιμεύουν ως δομικά στοιχεία μέσα στο δέρμα και εργάζονται για την αναγέννηση του φυσικού φραγμού. Άλλα αντίστοιχα συστατικά για το ξηρό δέρμα είναι η νιασιναμίδη, η πανθενόλη, η γλυκερίνη και το υαλουρονικό οξύ.

Η σημασία του νερού

Η επαρκής κατανάλωση νερού παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην γενικότερη υγεία του οργανισμού, όσο και στην όψη του δέρματος. Τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα είναι απαραίτητα, όπως και διατροφή πλούσια σε ίνες και καλά στοιχεία.

Ενυδάτωση με ατμό

Αν απολαμβάνετε το μπάνιο σας καυτό, εκμεταλλευτείτε τους υδρατμούς που μένουν στο δωμάτιο για τη βαθιά ενυδάτωσή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κλειδώσετε την ήδη υπάρχουσα υγρασία στο δέρμα με τη skincare ρουτίνα σας, όσο ακόμη είστε βρεγμέμνη.

Διαβάστε επίσης | Οι 8 καλύτερες κρέμες χεριών για το πιο απαλό δέρμα

MHT