ζεστό-αφρόλουτρο-τα-μυστικά-για-να-γίν-198060
©@rosiehw

Σήμερα, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, αλλά και το άγχος, αναγκάζουν πολύ κόσμο να μην εμβαθύνει στη ψυχική ηρεμία και το wellbeing, αντιμετωπίζοντας κατά συνέπεια κατάθλιψη, δυσφορία, στρες και άλλα αρνητικά συναισθήματα. Από την Αρχαία Αίγυπτο, στην Ιαπωνία, το ζεστό μπάνιο θεωρούνταν ανέκαθεν ο καλύτερος τρόπος να κλείσει μια ημέρα, χαλαρώνοντας το σώμα, το μυαλό και τη ψυχή, χωρίς να απαιτεί πολύ χρόνο ή μετακίνηση. Με άλλα λόγια, από την άνεση του σπιτιού μας μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας ένα εξαγνιστικό αφρόλουτρο, το οποίο αν γίνεται συστηματικά, μπορεί να αλλάξει καθοριστικά την ψυχολογία μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sasha Mei (@sasha.mei)

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που και στον 21ο αιώνα, το νερό συνεχίζει να αποτελεί σημαντική πηγή χαλάρωσης. Από τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των φλεγμονών αλλά και την ενίσχυση του καρδιοαγγειακού συστήματος, το ζεστό μπάνιο (ή η σάουνα) είναι ένα γρήγορο μέσο αποφόρτισης και ευεξίας που συχνά υποτιμούμε. Ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού που επιλέγουμε να ρίξουμε επάνω μας μπορούμε να χαλαρώσουμε τους μύες μας, να αποβάλουμε την ένταση και να ενισχύσουμε την κυκλοφορία του αίματος (με ζεστό νερό) ή αντίστοιχα να ανανεωθούμε, να τονώσουμε τη διάθεση και το νευρικό μας σύστημα, καθώς και τις διαδικασίες πέψης (με κρύο νερό.

Πώς λοιπόν θα κάνουμε το μπάνιο μας έξτρα χαλαρωτικό, ακόμη και όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας;

Χαμηλώστε τα φώτα

Για να ξεκινήσετε με τις καλύτερες προοπτικές το μπάνιο σας, χαμηλώστε την ένταση των φώτων ή κλείστε τα τελείως, ανάβοντας μερικά κεριά με υπέροχα αρώματα.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία

Είναι σημαντικό να ακούσετε τις ανάγκες του σώματός σας και να ρυθμίστε τη θερμοκρασία του νερού με βάση αυτές. Γύρω στους 36-37 βαθμούς είναι ιδανική θερμοκρασία για να χαλαρώσετε, αλλά αυτό θα οριστεί από το πώς νιώσετε εκείνη τη στιγμή.

Μουσική

Η μουσική είναι πάντα το κλειδί προς τη χαλάρωση. Επιλέξτε κάτι που σας ηρεμεί πραγματικά, ρυθμίστε την ένταση και αφεθείτε στους αισθησιακούς ήχους.

Distraction-free zone

Ο βασικός κανόνας ενός επιτυχημένου home spa είναι να μπείτε σε mood “do not disturb”. Κλείστε το κινήτο σας, αποστασιοποιηθείτε από τα πάντα και στραφείτε στον εαυτό σας. Αν το σπίτι σας είναι γεμάτο, κλειδώστε την πόρτα και κρατήστε αυτά τα λεπτά για εσάς.

After bath

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosie HW (@rosiehw)

Έχοντας τελειώσει το αφρόλουτρο, είναι σημαντικό να διατηρήσετε την αίσθηση χαλάρωσης που αποκτήσατε μετά το μπάνιο, φορώντας απαλά και cozy ρούχα, αρωματικές κρέμες σώματος ή λαδάκια που θα περιποιηθούν το δέρμα σας όπως του αξίζει.

Διαβάστε επίσης | Επιστροφή στο γραφείο: Πώς θα αποφύγετε το burnout;

MHT