6-λαχταριστές-δημιουργίες-του-jeremy-scott-για-144149
©Getty Images

«Πες μου ένα είδος φαγητού και θα δημιουργήσω ένα look με αυτό!», λέει ο  Jeremy Scott στη βρετανική Vogue. «Ο Moschino είναι γνωστός για τη σύγκρουση χιούμορ και μόδας: άλλωστε τι το αποδεικνύει περισσότερο από τη Lizzo ντυμένη σαν μπάρα σοκολάτας και τη Katy Perry ντυμένη μπέργκερ στο after-party του Met Gala;».

Η εμμονή του βασιλιά του camp με τη θεατρική μεταφορά της γαστρονομίας στην πασαρέλα ξεκίνησε πριν τον διορισμό του στον ιταλικό οίκο το 2013. Ο Scott θυμάται τη συλλογή του brand που φέρει το όνομά του για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2006: λεγόταν Food Fight και «περιλάμβανε εικόνες φαγητών που μάχονταν στην κυριολεξία», αλλά και φούστες-μπέργκερ, φορέματα-πίτσες και κορμάκια-παγωτά.

Φυσικά, η αγαπημένη του και πιο φανταχτερή αναφορά στο γρήγορο φαγητό είναι στο ντεμπούτο με τον Moschino τον χειμώνα του 2014. Πρωταγωνιστής του σόου ήταν τα McDonald’s, με τις χρυσαφένιες πατάτες του logo της εταιρίας να μεταμορφώνονται σε σχήμα καρδιάς. «Η φωτογραφία της Anna Ewers να κουβαλά έναν δίσκο με μία τσάντα Moschino είναι από τις πιο iconic στιγμές πασαρέλας στην ποπ κουλτούρα», λέει ο σχεδιαστής.

Ο παιδικός ενθουσιασμός του Scott για τη «γλυκιά» μόδα (η πρώτη του κολεξιόν περιλάμβανε μίνι φορέματα-ποπκόρν και βραδινά φορέματα σε συσκευασίες γλυκού) πηγάζει από το έντονο ενδιαφέρον του για την καταναλωτική κουλτούρα. «Τα δημητριακά και οι σοκολάτες είναι μέρος της συνείδησής μας, είναι καθολικά αντιληπτά, οικεία και κατανοητά», εξηγεί. «Γι’ αυτό μου αρέσει να δουλεύω με εικόνες, είναι μία κοινή οπτική γλώσσα που μου επιτρέπει να επικοινωνώ με τους ανθρώπους».

«Η ποπ κουλτούρα εμπνέει την πασαρέλα, και η πασαρέλα ενσωματώνεται στην ποπ κουλτούρα», δηλώνει ο Scott χαμογελώντας και εμείς συγκεντρώνουμε τις πιο «λαχταριστές» δημιουργίες της καριέρας του:

6 «λαχταριστές» δημιουργίες του Jeremy Scott για τον Moschino-1
©Getty Images
6 «λαχταριστές» δημιουργίες του Jeremy Scott για τον Moschino-2
©Getty Images
6 «λαχταριστές» δημιουργίες του Jeremy Scott για τον Moschino-3
©Getty Images
6 «λαχταριστές» δημιουργίες του Jeremy Scott για τον Moschino-4
©Getty Images
6 «λαχταριστές» δημιουργίες του Jeremy Scott για τον Moschino-5
©Getty Images
6 «λαχταριστές» δημιουργίες του Jeremy Scott για τον Moschino-6
©Getty Images

Read more at vogue.co.uk

Διαβάστες επίσης | «Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα»: Ο Jeremy Scott για τη μεταφορά των σόου

MHT