από-τη-νέα-υόρκη-στη-σαγκάη-το-σόου-του-herm-165707

Μέσα στη νέα πραγματικότητα των ψηφιακών σόου έχουμε δει φαντασμαγορικές εικόνες που μεταδόθηκαν μέσω live streaming και όμως κατάφεραν να μας μεταφέρουν απόλυτα στον χώρο και το κλίμα της επίδειξης – ακόμα και πριν τη πανδημία – αλλά αν δεν κάνουμε λάθος κανείς οίκος μέχρι σήμερα δεν έχει διοργανώσει ένα live σόου που να μεταδίδεται από τρεις διαφορετικές χώρες, σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Αφού λοιπόν κάνεις δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής, ο οίκος Hermès θα γίνει ο πρώτος που θα το επιχειρήσει στα 184 χρόνια ιστορίας του.

Το Σάββατο, στις 6 Μαρτίου, το σόου του γαλλικού οίκου για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-22 θα μεταδοθεί ζωντανά αρχικά από τη Νέα Υόρκη (στις 8:30 πμ τοπική ώρα) θα συνεχίσει στο Παρίσι (όχι πολύ μετά τις 2:30 μμ) και, τέλος, θα ολοκληρωθεί στη Σαγκάη (περίπου στις 9:50 τοπική ώρα). Αυτό σημαίνει πως η επίδειξη θα διαρκέσει περίπου 14 ώρες και θα «καλύψει» απόσταση 21 χιλιάδων χιλιομέτρων.

Από τη Νέα Υόρκη στη Σαγκάη, το σόου του Hermès θα μας ταξιδέψει στον κόσμο-1
©Courtesy of Hermès
1/1
Native Share

Η Γαλλίδα σχεδιάστρια και creative director του οίκου, Nadège Vanhee-Cybulski, που μαζί με την Veronique Nichanian του menswear’s, συνθέτει το μοναδικό θηλυκό δημιουργικό ντουέτο στη βιομηχανία πολυτελών ειδών, εξήγησε μέσω Zoom την ιδέα πίσω από το «Τρίπτυχο» της πασαρέλας. «Η έμπνευση ήρθε από τους περιορισμούς που μας επέβαλε η πανδημία. Με γοητεύει ιδιαίτερα η ιδέα της πανταχού παρουσίας, να είσαι ταυτόχρονα σε τρεις τοποθεσίες. Είναι μια ιδιότητα του σύγχρονου πολιτισμού που υπήρχε πριν τον COVID».

Αύριο ο οίκος Hermès θα δημοσιεύσει ένα βίντεο-teaser της επίδειξης που θα μας δώσει μια πρώτη γεύση για το τι θα παρακολουθήσουμε το Σάββατο. Ο χορός και οι εκφραστικές του δυνατότητες θα αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην τέχνη της ενδυματοποιίας και τη δημιουργική έκφραση μέσα από την κίνηση, την αλληλεπίδραση και το γυναικείο σώμα. «Πιστεύω πως πρέπει να δουλεύουμε εκτός συνόρων και να διατηρούμε τη δημιουργικότητα ανέπαφη καθώς είναι το οξυγόνο μας», δήλωσε η Vanhee-Cybulski, που αυτό το Σαββατοκύριακο θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα ταξίδια που μας στερεί η πανδημία.

MHT