bettter-to-sustainable-brand-της-julie-pelipas-που-αξίζει-να-γνωρίσετε-145020
©Getty Images

«Όταν σκεφτόμαστε τη δημιουργία ρούχων, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα, μπορούμε να σχεδιάσουμε όμορφα ρούχα, ηθικά και με σύνεση», λέει η fashion director της Vogue Ukraine, Julie Pelipas, από το σπίτι της στο Κίεβο. «Αυτή είναι η πρόκληση και η μαγεία».

Αυτό τον μήνα, η στιλίστρια και βασίλισσα του street style λανσάρει για πρώτη φορά το δικό της label, Bettter, με κύρια χαρακτηριστικά την προσωπική της αισθητική και την αγάπη της για τη βιώσιμη μόδα. Η κολεξιόν ονομάζεται ‘00 drop’ και περιλαμβάνει 46 looks, προορισμένα να δώσουν νέα πνοή σε secondhand ρούχα, καθώς και στο κίνημα της ανακύκλωσης, με σκοπό να το κάνουν «καλύτερο».

“Bettter”: To sustainable brand της Julie Pelipas που αξίζει να γνωρίσετε-1
©Courtesy of Bettter

«Προσφέρουμε ξεχωριστά και μοναδικά κομμάτια, όχι μεγάλες συλλογές», εξηγεί η ίδια. Όλα τα ρούχα είναι εγγυημένα second hand και vintage, διαλεγμένα προσεκτικά από τοπικά thrift shops στην Ουκρανία, τα οποία η Pelipas έχει εξερευνήσει λεπτομερώς μεγαλώνοντας. Πρωταγωνιστές δεν είναι άλλοι από τα signature ανδρικά κοστούμια με την oversized γραμμή, εμπνευσμένα από τον Ernest Hemingway, την Paraska Plytka-Horytsvit και τον Ρώσο avant-garde καλλιτέχνη Kazimir Malevich.

Κάθε κοστούμι είναι σχεδιασμένο για να εφαρμόζει σε τρία διαφορετικά νούμερα, με τα ανδρόγυνα κοψίματα και τις φαρδιές σιλουέτες να ξεχωρίζουν. Η Pelipas ανέπτυξε τη δική της εμμονή με τα συγκεκριμένα κομμάτια από μικρή ηλικία, όταν έπαιρνε τα κοστούμια του παππού της και τα τροποποιούσε για να της κάνουν (όντας 1.85 δύσκολα έβρισκε ρούχα να της ταιριάζουν τέλεια).

“Bettter”: To sustainable brand της Julie Pelipas που αξίζει να γνωρίσετε-2
©Courtesy of Bettter

«Αγαπώ το συναίσθημα που ένιωσα όταν περπάτησα για πρώτη φορά στην αυλή του σχολείου φορώντας ένα από τα κοστούμια του παππού μου. Αυτό θέλω να κάνω και με το Bettter – θέλω όλοι να νιώθουν ότι αυτό που αγοράζουν δεν είναι κάτι τυχαίο, αλλά κάτι που θα τους συντροφεύει για πάντα, όπως ένα σακάκι του παππού», αναφέρει η Pelipas που είδε το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα, με δύο τρόπους: και έχοντας στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα, και επαναπροσδιορίζοντας την γενικότερη προσέγγιση της κατανάλωσης.

“Bettter”: To sustainable brand της Julie Pelipas που αξίζει να γνωρίσετε-3
©Courtesy of Bettter

Συγκεκριμένα, στο Bettter βρίσκουμε ολοκληρωμένα looks, μία συνολική πρόταση για τα γκαρνταρόμπα μας, που περιλαμβάνει κοστούμι, ένα ή δύο πουκάμισα και T-shirts – με άλλα λόγια τα πιο βασικά κομμάτια της ντουλάπας της Pelipas. «Αναφέρουμε τα πάντα: πού βρήκαμε το σακάκι, το έτος κατασκευής του, πληροφορίες για το ποιος το εμπνεύστηκε», προσθέτει, επισημαίνοντας τη σημασία της διαφάνειας. «Όνειρό μου είναι να μοιράζομαι την ιστορία πίσω από κάθε κομμάτι, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των προηγούμενων ιδιοκτητών. Έτσι πιστεύω πως θα μάθουμε να χτίζουμε πιο βιώσιμες γκαρνταρόμπες, όπου κάθε κομμάτι θα έχει αξία. Θα ήθελα πολύ να φτάσουμε στο σημείο όπου άνθρωποι θα μας εμπιστεύονται ρούχα τους για να τα τροποποιήσουμε».

“Bettter”: To sustainable brand της Julie Pelipas που αξίζει να γνωρίσετε-4
©Getty Images

«Χρόνια πριν, όταν αγόρασα ένα ροζ Céline κοστούμι, το οποίο λατρεύω, θυμάμαι ότι έδωσα όλο τον μισθό μου για αυτό. Πρέπει να καταναλώνουμε πιο υπεύθυνα τώρα, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση που έχουμε με τα πράγματα γύρω μας», καταλήγει.

Ανακαλύψτε τη συλλογή online στο Bettter.us.

Διαβάστε επίσης | Top 5: Η Kylie Minogue θυμάται τις καλύτερες fashion στιγμές της