met-gala-2021-ότι-γνωρίζουμε-μέχρι-τώρα-για-τη-με-174612
©Getty Images

Μετά την ακύρωση του περσινού Met Gala λόγω της πανδημίας, το Costume Institute ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες τη διεξαγωγή της διοργάνωσης για το 2021, με μια έκθεση αφιερωμένη στην αμερικανική μόδα. Η έκθεση με επικεφαλής τον Andrew Bolton ονομάζεται “In America: A Lexicon of Fashion” και θα ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου. Εν αναμονή κυβερνητικών κατευθυντήριων γραμμών, έχει προγραμματιστεί μια μικρότερη τελετή για τις 13 Σεπτεμβρίου 2021. Το δεύτερο μέρος της έκθεσης, με τίτλο “In America: An Anthology of Fashion”, θα ξεκινήσει την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου το 2022. Και οι δύο εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Ποια θα είναι τα θέματα για το Met Gala 2021 και 2022;

Met Gala 2021: Ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τη μεγάλη βραδιά-1
©Getty Images

Το δύο επόμενα Met Gala θα αποτίσουν φόρο τιμής στους Αμερικανούς σχεδιαστές, όπως και στις πολιτισμικές, κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές που υφίσταται η Αμερική κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Ήθελα και οι δύο παρουσιάσεις να είναι επικεντρωμένες σε κολεξιόν», δήλωσε ο επικεφαλής της διοργάνωσης στη Vogue. Ο λόγος που η έμφαση δόθηκε στην αμερικανική μόδα είναι γιατί «η τοπική κοινότητα μόδας μας στηρίζει θερμά εδώ και 75 χρόνια και τώρα είναι η ευκαιρία να γιορτάσουμε αυτή τη στάση», συμπλήρωσε.

Ποιος θα είναι host της διοργάνωσης;

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών, ο οικοδεσπότης του φετινού Met Gala δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Πότε ακυρώθηκε το Met Gala 2020;

Met Gala 2021: Ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τη μεγάλη βραδιά-2
©Getty Images

Το Met Gala του 2020 αναβλήθηκε επ ‘αόριστον στις 16 Μαρτίου, λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για τη δημόσια υγεία για τη διάδοση του Covid-19 Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, το ίδιο το Μουσείο είχε ανακοινώσει ότι θα έκλεινε «μέχρι νεωτέρας», αφού δύο υπάλληλοι αρρώστησαν με τον ιό. «Λόγω της αναπόφευκτης και υπεύθυνης απόφασης του Μουσείου να κλείσει τις πόρτες του, η έκθεση About Time και το γκαλά δεν θα πραγματοποιηθούν την προγραμματισμένη ημερομηνία», δήλωσε η διευθύντρια της αμερικανικής Vogue και η παγκόσμια content advisor της Condé Nast, Anna Wintour.

Ποιο ήταν το θέμα;

Met Gala 2021: Ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τη μεγάλη βραδιά-3
©Getty Images

Ο Andrew Bolton, επικεφαλής του Costume Institute, εμπνεύστηκε για το θέμα του Met Gala και την ακόλουθη έκθεση από την ταινία Ορλάντο της Sally Potter, η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ. «Υπάρχει μια υπέροχη σκηνή στην οποία η Τίλντα Σουίντον μπαίνει σε έναν λαβύρινθο με μια γυναικεία ρόμπα à la Francaise του 18ου αιώνα, και καθώς περνά μέσα από αυτόν τα ρούχα της αλλάζουν και ξαναεμφανίζεται το 1850 στην Αγγλία. Από αυτή τη σκηνή ήρθε η αρχική ιδέα», είπε ο Bolton.

Ποιος θα ήταν οικοδεσπότης της βραδιάς;

Ηost για το περσινό Met Gala 2020 ορίστηκε ο Nicolas Ghesquière, μαζί  με τους Lin-Manuel Miranda, Meryl Streep, Emma Stone και Anna Wintour. 

Τι είναι το Met Gala;

Met Gala 2021: Ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τη μεγάλη βραδιά-4
©Getty Images

Μια γιορτή της μόδας. Η οργάνωση πραγματοποιείτε από το 1995 με επικεφαλής την Anna Wintour και είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της βιομηχανίας με εκκεντρικές εμφανίσεις και fashion statement να είναι παραπάνω από καλοδεχούμενα. Κάθε χρόνο, η φανταχτερή τελετή «εγκαινιάζει» την έκθεση του Costume Institute, προσφέροντας στο Ίδρυμα σημαντική χρηματοδότηση.

Πόσοι άνθρωποι προσκαλούνται στην τελετή;

Περίπου 600 άτομα ετησίως. Ανάμεσά τους, τα μεγαλύτερα ταλέντα της βιομηχανίας αλλά και σταρ από όλους τους κλάδους, όπως Beyoncé, Lady Gaga, Madonna, Rihanna κ.α.

Πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο;

Met Gala 2021: Ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τη μεγάλη βραδιά-5
©Getty Images

Για όποιον είναι τυχερός να βρίσκεται στη guest list το εισιτήριο είναι δωρεάν. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν γύρω στις 30 χιλιάδες δολάρια για να διασφαλίσουν μια θέση στη γιορτή, με τα τραπέζια να κοστίζουν 275 χιλιάδες.

Originally published on vogue.co.uk

Διαβάστε επίσης | To Costume Institute ανακοινώνει νέα έκθεση αποτίοντας φόρο τιμής στην αμερικανική μόδα