fileps-scrapbook-georges-hobeika-φεμινισμός-φλαμίνγκο-258572

Για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023, ο οίκος Georges Hobeika προτείνει μια ανάλαφρη συλλογή που εμπνέεται από τον εξωτικό κόσμο των ονείρων. Η Vogue Greece συνάντησε τον νεαρό Jad Hobeika για μια αποκλειστική συνέντευξη.

Filep Motwary: Ποιο το σημείο εκκίνησης της καλοκαιρινής συλλογής Georges Hobeika, από πού αντλεί την έμπνευσή της και ποιο το μήνυμα που θέλετε να περάσετε προς τα έξω;

Jad Hobeika: Όλα ξεκίνησαν από την έννοια του φεμινισμού ενώ τα φλαμίνγκο αποτελούν το βασικό στοιχείο της συλλογής που τελικά διαμόρφωσε τη θεματική της σεζόν SS23. Το moodboard λειτούργησε  ως οδηγός για την ολοκλήρωση της συλλογής και αφορά εικόνες που αντανακλούν γυναίκεια ενδυνάμωση μέσα από ένα κλίμα ελευθερίας.

Filep’s Scrapbook: Georges Hobeika – Φεμινισμός & Φλαμίνγκο-1
©Flamingo Club © Georges Hobeika SS23
1/7
Native Share

FM: Jad, αυτή τη φορά συν-σχεδίασες τη συλλογή με τον πατέρα σου! Μίλησε μας για το νέο σου ρόλο στην εταιρεία και τι σημαίνει για σένα αυτή η συνεργασία.

JH: Η ενασχόληση του πατέρα μου με τη μόδα ήταν για μένα η καθημερινότητα μου ως παιδί και απο μικρή ηλικία μου άρεσε να ανακαλύπτω τα μυστικά του επαγγέλματος. Εργάζομαι στο πλάι του πολύ πριν μου ανατεθεί επίσημα το ρόλος του co-creative director. Δουλεύοντας μαζί του με βοήθησε στο να γίνω πιο τολμηρός ώστε να ξεπερνώ μικροπροβλήματα και φοβίες που ίσως να με εμποδίζουν να γίνω ακόμα καλύτερος.  Έχουμε ωστόσο κάποιες διαφορές, όπως πχ εκείνος είναι πραγματικά οργανωτικός σε αντίθεση με μένα που εμπνέομαι από το χάος. 

Filep’s Scrapbook: Georges Hobeika – Φεμινισμός & Φλαμίνγκο-2
©Flamingo Club © Georges Hobeika SS23
2/7
Native Share

FM: Γιατί είναι σημαντικό για εσάς παράγετε μόδα που ξεπερνά τις ανάγκες της καθημερινότητας;

JH: Η αλήθεια είναι πως πλήττω με τη συμβατικότητα. Ότι δημιουργώ προκύπτει μέσα απο τα ερωτήματα που με απασχολούν σε συνδυασμό με θέματα που συνάδουν με την εξέλιξη του κόσμου. Η μόδα σήμερα έχει καθαρά εμπορική διάσταση και για κάποιον ονειροπόλο σαν εμένα αυτό είναι κάπως περιοριστικό. Μέσα απο τη δουλειά μου προσπαθώ να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να ονειρεύονται.

FM: Πως οι δημιουργίες σας εμπνέονται απο την αραβική καταγωγή σας;

JH: Μέσα από την ανθεκτικότητά τους στις κακουχίες, μέσα από την λεκτική τους επικοινωνία και τον τρόπο που ντύνονται οι Λιβανέζοι αποτελούν σημαντικό κομμάτι της δημιουργικής μου έμπνευσής, κυρίως γιατί είμαι κομμάτι αυτής της ιδιοσυγκρασίας.  Θαυμάζω απεριόριστα τους συμπατριώτες μου γιατί πάντα ξεπερνούν το σκοτάδι και οδεύουν πάντα προς το φως. 

Filep’s Scrapbook: Georges Hobeika – Φεμινισμός & Φλαμίνγκο-3
©Flamingo Club © Georges Hobeika SS23
3/7
Native Share

FM: Περιγράψτε μας τη δημιουργική διαδικασία την οποία ακολουθείτε. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν ξεκινάτε μια νέα συλλογή;

JH: Αφήνομαι στη φαντασία μου και δημιουργώ σενάρια γύρω από ένα γενικότερο όραμα το οποίο στη συνέχεια παίρνει μορφή μέσα από τις συζητήσεις που έχω με την ομάδα μου.  Είμαι πραγματικά ευλογημένος που έχω γύρω μου ανθρώπους που με καταλαβαίνουν και με ωθούν να γίνομαι καλύτερος.

Filep’s Scrapbook: Georges Hobeika – Φεμινισμός & Φλαμίνγκο-4
©Flamingo Club © Georges Hobeika SS23
4/7
Native Share

FM: Με ποιο τρόπο οι γυναίκες, η γυναικεία φύση γενικότερα, η ηλικία και οι σχέσεις σας με το γυναικείο φύλο αποτελούν έμπνευση για εσάς; Πως μπορεί ένα φόρεμα να ξεπεράσει την εμπορική του διάσταση; 

JH: Οι γυναίκες είναι ο λόγος που επέλεξα να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Μεγάλωσα σε ένα νοικοκυριό που ανέκαθεν στηρίζει την ενδυνάμωση των γυναικών χωρίς απαραίτητα  να την εμπορικοποιει! Πιστεύω πολύ σε αυτό που κάνω και οι πελάτες μας το πιστεύουν επίσης! Τα φορέματα που φέρουν την υπογραφή  Georges Hobeika είναι γεμάτα με αληθινά συναισθήματα ελευθερίας, αγάπης και δύναμης.

Filep’s Scrapbook: Georges Hobeika – Φεμινισμός & Φλαμίνγκο-5
©Flamingo Club © Georges Hobeika SS23
5/7
Native Share
Filep’s Scrapbook: Georges Hobeika – Φεμινισμός & Φλαμίνγκο-6
©Flamingo Club © Georges Hobeika SS23
6/7
Native Share
Filep’s Scrapbook: Georges Hobeika – Φεμινισμός & Φλαμίνγκο-7
©Jad & Georges Hobeika ©
7/7
Native Share
MHT