η-άγνωστη-συνάντηση-της-νταϊάνα-και-το-173359

Εκείνος ένας Αμερικανός της ελίτ και εκείνη μια πραγματική royalty. Ωστόσο το 1995 συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη κάτω από απόλυτη μυστικότητα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής ο John F. Kennedy Jr., ήθελε η Νταϊάνα που τότε είχε χωρίσει από τον πρίγκιπα Κάρολο, να ποζάρει για το εξώφυλλο του πολιτικού περιοδικού του George. Εκείνη συμφώνησε να ακούσει την πρότασή του, αλλά πριν έπρεπε να γίνει και μια προσωπική συνάντηση. Δύσκολη αποστολή ειδικά όταν και οι δύο πλευρές ακολουθούνται από ένα πλήθος paparazzi. Μετά από μια μεγάλη κρυφή αλληλογραφία, συμφώνησαν να συναντηθούν μια καλοκαιρινή ημέρα στη σουίτα του ξενοδοχείου Carlyle Hotel στο Upper East Side. Ωστόσο ακόμα και αν το μέρος και η ώρα είχαν κλείσει, το μεγάλο ερώτημα παρέμενε. Πώς;

Η executive assistant του JFK Jr., RoseMarie Terenzio, θυμάται πως ακόμα και εκείνος πίστευε πως θα ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν. Τον θυμάμαι να λέει: “Δεν υπάρχει περίπτωση, κάποιος θα το διαδώσει. Θα έχει παντού paparazzi”. Ο στενός κύκλος του Kennedy, ξεκίνησε να καταστρώνει σχέδια για το πώς θα καταφέρουν να κρύψουν το γιο του Προέδρου και μια Πριγκίπισσα, θυμίζοντας ταινία κατασκόπων. “Κάποιος πρότεινε να μεταμφιεστεί και εγώ του είπα πως αυτό είναι γελοίο”, θυμάται η Terenzio.

Το τελικό πλάνο ήταν πολύ απλό. Αποφάσισαν πως ο JFK Jr., και η Νταϊάνα, θα έμπαιναν από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου. Η λογική τους ήταν η ακόλουθη: αν ο Τύπος μάθαινε για τη συνάντηση, το οποίο ήταν αναπόφευκτο, θα σκέφτονταν πως οι δύο σταρ θα χρησιμοποιήσουν τις λιγότερο εμφανείς εισόδους. Κανείς δεν περίμενε πως οι δυο τους θα ήταν τόσο άνετοι για να εισέλθουν από την κεντρική πόρτα.

Όπως όμως λέει και το ρητό, η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Όταν εμφανίστηκαν, όλοι οι δημοσιογράφοι τους περίμεναν στις πλαϊνές πόρτες. Έτσι οι δυο τους μπήκαν πολύ εύκολα στο ξενοδοχείο. Η συνάντησή τους διήρκεσε μια ώρα και τριάντα λεπτά, στο τέλος όμως εκείνη δεν φωτογραφήθηκε για το George magazine. Η ομάδα του JFK Jr., αναπολεί ακόμα τις λεπτομέρειες από αυτή τη μοιραία συνάντηση. “Τον θυμάμαι να την περιγράφει ως πολύ ψηλή και πολύ ντροπαλή. Αιφνιαστάστηκε από το πόσο σεμνή ήταν”, περιγράφει η Terenzio. “Νομίζω πως και οι δύο είχαν συναντήσει τη Μητέρα Tereza, οπότε μίλησαν γι’ αυτή την εμπειρία. Και εκείνος είπε πόσο αξιαγάπητη ήταν”, συμπληρώνει. Ο Matt Berman, πρώην creative director του περιοδικού George σχολίασε πως θυμάται τον J.F.K. Jr να δηλώνει: “Έχει υπέροχα πόδια”.

Η εμπειρία μας διδάσκει πως την επόμενη φορά που θα έχετε μια κάπως τρελή ιδέα, απλά δοκιμάστε τη, ακόμα και ο πιο προφανής τρόπος μπορεί να λειτουργήσει.

Originally published on Vogue.com

Διαβάστε επίσης | Όλοι οι royals που εγκατέλειψαν το παλάτι

MHT