16-πράγματα-που-ίσως-δεν-γνωρίζετε-για-τ-168269
©Getty Images

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν και είναι ομολογουμένως ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, πράγμα που κορυφώθηκε με τον πρόωρο χαμό της. Από το πάντα relatable στιλ της, στη μοναδική ιδιοσυγκρασία της και την αντισυμβατική θεώρηση, η Lady Di δεν έχει πάψει να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε 16 πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζετε για την πιο στιλάτη πριγκίπισσα των 80s και των 90s:

1. Η Νταϊάνα είχε δύο αδελφές την Lady Sarah McCorquodale και την Lady Jane Fellowes, καθώς και δύο αδελφούς, τους Earl και John Spencer. Δυστυχώς, δεν γνώρισε ποτέ τον δεύτερο γιατί πέθανε λίγες ώρες αφότου γεννήθηκε το 1960.

2. Οι γονείς της  Frances Shand Kidd και Edward John, χώρισαν όταν ήταν 7 ετών.

3. Η γιαγιά της από την πλευρά της μαμάς της, Ruth Roche, ήταν πιστή φίλη της βασίλισσας Ελισάβετ.

4. Μεγάλωσε στο Sandringham του Norfolk, σε ένα σπίτι ανήκε στη βασιλική οικογένεια και το νοίκιαζαν από την βασίλισσα Ελισάβετ.

5. Το όνειρό της ήταν να γίνει μπαλαρίνα, αλλά δεν το ακολούθησε γιατί ήταν πολύ ψηλή.

6. Απέκτησε τον τίτλο της Λαίδης όταν ο πατέρας της κληρονόμησε τον τίτλο του Κόμη Spencer το 1975, και διατήρησε το ψευδώνυμο “Lady Di” ακόμα και μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Charles.

16 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για την πριγκίπισσα Νταϊάνα-1
©Getty Images

7. Η Νταϊάνα παρακολουθούσε το σχολείο από το σπίτι μέχρι τα 9 της έτη και μετά συνέχισε σε boarding school. Λίγο μετά τα 16 γράφτηκε σε ένα άλλο σχολείο στην Ελβετία, το οποίο και παρακολούθησε μόνο ένα εξάμηνο.

8. Πριν γνωρίσει τον πρίγκιπα Charles, η Νταϊάνα είχε κάνει διάφορα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων της νταντάς και της δασκάλας.

9. Ήταν το πρώτο μέλος βασιλικής οικογένειας που είχε κανονική δουλειά.

10. Πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Charles τον είχε συναντήσει μόνο 12 φορές – εκείνη ήταν 19 και αυτός 32.

11. Ήταν το πρώτο μέλος βασιλικής οικογένειας που γέννησε σε νοσοκομείο, οι υπόλοιπες γυναίκες γεννούσαν στο σπίτι.

12. Έστελνε χειρόγραφες ευχαριστήριες κάρτες σε οποιονδήποτε της έστελνε κάποιο δώρο. Λέγεται πως μετά τη γέννηση του πρίγκιπα William έγραψε χιλιάδες, και κάποιες από αυτές πωλούνται σε δημοπρασίες για πολλές χιλιάδες δολάρια.

13. Τον Απρίλιο του 1987, η φωτογραφία στην οποία φαίνεται να κάνει χειραψία με ασθενή του ιού HIV έκανε τον γύρο του κόσμου, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της στην κατάρριψη των προκαταλήψεων που αντιμετώπιζαν όσοι νοσούσαν.

16 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για την πριγκίπισσα Νταϊάνα-2
©Getty Images

Οι Εlton John, George Michael, Tilda Swinton και Liza Minelli ήταν μερικοί μόνο διάσημοι φίλοι της.

15. Το αγαπημένο συγκρότημα της Νταϊάνα ήταν με διαφορά οι ABBA. Η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William απέδωσαν φόρο τιμής σε αυτό, παίζοντας πολλά τραγούδια τους στον γάμο τους το 2011.

16. Το δαχτυλίδι των αρραβώνων της επιλέχθηκε από κατάλογο – για πρώτη φορά στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας.

Διαβάστε επίσης | Hard Things: Το πρόβλημα είναι η ευγνωμοσύνη

MHT